Πολύ καλή νίκη για τη Halep στην επιστροφή (vid)

 
Simona Halep
Simona Halep © Andrew Ong / USTA
tn team Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2021 - 20:08

H Simona Halep επέστρεψε στα Grand Slams μετά από 2 συνεχόμενες απουσίες εξαιτίας του τραυματισμού της και έκανε με το καλημέρα μια ηχηρή δήλωση στο US Open, κερδίζοντας την πρωταθλήτρια του Μόντρεαλ, Camila Giorgi.

H Halep έχασε τα 2 τελευταία Grand Slams, το Roland Garros και το Wimbledon, εξαιτίας του τραυματισμού της στη γάμπα. Επέστρεψε στο US Open και στην πρεμιέρα της έπαιξε πολύ καλό τένις, για να αποκλείσει τη φορμαρισμένη και πρόσφατη πρωταθλήτρια του National Bank Open στο Μόντρεαλ, Camila Giorgi, με 6-4, 7-6 (3).

Η Ρουμάνα πρωταθλήτρια, η οποία έχει πέσει στο Νο.13 του κόσμου, πέτυχε 6 άσους και 14 winners, ενώ έμεινε στα 16 αβίαστα λάθη, τη στιγμή που η Ιταλίδα είχε 16 winners και 31 αβίαστα λάθη.

Επίσης η Halep κατάφερε να αξιοποιήσει και τα 3 break points που είχε στο ματς, επομένως ήταν πιο ουσιαστική στις κρίσιμες στιγμές, σβήνοντας και 4 από τα 6 break points που είχε η Giorgi στο παιχνίδι.

Στο 2ο σετ πάντως θα μπορούσε να είχε τελειώσει γρηγορότερα με την υπόθεση πρόκριση, αφού είχε προηγηθεί με break από το 3-2 και έμεινε μπροστά έως το 5-3. Σέρβιρε για τη νίκη στο 10ο game, αλλά η Giorgi έκανε το πρώτο της break στο ματς και ισοφάρισε σε 5-5.

Ακολούθησε νέο break για τη Halep που ανέκτησε τον έλεγχο, αλλά η Ιταλίδα έσβησε 2 match points στο 12ο game και έκανε ένα ακόμη break, για να ισοφαρίσει ξανά, σε 6-6. Στο tie-break παρόλα αυτά, η Halep κυριάρχησε μετά το 2-3, κέρδισε 5 πόντους στη σειρά και το κατέκτησε με 7-3, για να βάλει τέλος στο παιχνίδι σε 93 λεπτά.

Στον 2ο γύρο του US Open, η Halep θα αντιμετωπίσει την Kristina Kucova, που μπήκε ως lucky loser στο κυρίως ταμπλό και απέκλεισε την Ann Li με 7-5, 6-1.

Στον 2ο γύρο πέρασε και η Garbine Muguruza, που επικράτησε της Donna Vekic σε ένα πολύ κλειστό παιχνίδι με 7-6 (4), 7-6 (5). Η Ισπανίδα θα περιμένει την αναμέτρηση της Andrea Petkovic με την Irina-Camelia Begu για να μάθει ποια θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια. 

Σε άλλες αναμετρήσεις που έχουν ολοκληρωθεί μέχρι στιγμής, η Kaia Kanepi απέκλεισε τη Yulia Putintseva, No.31 στο ταμπλό, με 2-6, 7-6 (4), 6-2 και θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο τη Leylah Fernandez, που κέρδισε την Ana Konjuh με 7-6 (3), 6-2. Τέλος, η Anhelina Kalinina επέστρεψε από σετ πίσω και απέκλεισε τη Mayar Sherif, με 4-6, 6-1, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots