Djokovic για Big 3: "Είναι δύσκολο να διαλέξεις ποιος είναι ο καλύτερος"

 
Djokovic για Big 3: "Είναι δύσκολο να διαλέξεις ποιος είναι ο καλύτερος"
tn team Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου 2021 - 13:14

Ζητήθηκε για μια ακόμα φορά ένα σχόλιο από τον Novak Djokovic για το ζήτημα του GOAT, με τον Σέρβο να εξηγεί πως δεν είναι τόσο απλό να διαλέξει κάποιον τον καλύτερο από τους Big 3.

"Είναι δύσκολο να πεις ποιος είναι ο καλύτερος. Και οι τρεις μας είμαστε πολύ διαφορετικοί, με πολλές έννοιες. Είχαμε πολύ διαφορετικές διαδρομές για να βρεθούμε σ' αυτό το σημείο. Και οι τρεις είμαστε πολύ επιτυχημένοι, κάποιοι περισσότερο σε μια επιφάνεια, κάποιοι σε μια άλλη. Σπρώξαμε ο ένας τον άλλον στα όριά του και αυτό το rivalry που δημιουργήσαμε ανάμεσά μας είναι φανταστικό για το άθλημα. Μ' αυτή την έννοια, το θέμα του GOAT κάνει καλό στο άθλημα. Συνεπώς, εύχομαι ο κόσμος να συνεχίσει να μιλάει γι' αυτό", είπε ο Djokovic στη συνέντευξη Τύπου του, μετά από τη νίκη του με 3-0 σετ επί του Tallon Griekspoor.

Σ' αυτό το US Open, o Nole θα έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει τους Roger Federer και Rafael Nadal, αν κατακτήσει τον τίτλο και φτάσει τα 21 majors. Παράλληλα, θα έχει πετύχει και κάτι που κανείς από τους δυο μεγάλους αντιπάλους του δεν έφτασε κοντά στο να κάνει, να έχει κερδίσει όλα τα Slams μέσα στην ίδια χρονιά.

Και όλα αυτά χωρίς να βρίσκεται κάποιος από τους άλλους δυο στη Νέα Υόρκη για να τον σταματήσει, αφού ο Djokovic είναι ο μόνος από τους Big 3 που συμμετέχει στο τουρνουά. Σε συνδυασμό και με την απουσία της Serena Williams, το τουρνουά εστίασε σε εκείνον και στη Naomi Osaka για την προώθησή του.

"Είναι προνόμιο και σίγουρα κολακευτικό να βλέπεις παντού φωτογραφίες σου για την προώθηση του τουρνουά στην πόλη. Αν η Naomi και εγώ μπορέσουμε να φέρουμε περισσότερο κόσμο στο US Open, θα είναι θαυμάσιο. Νιώθω πως και οι άλλοι παίκτες αξίζουν τα εύσημα, η νέα γενιά, για να μπορέσουμε να προωθήσουμε τις ιστορίες μας ακόμα περισσότερο. Ξέρω πως ο κόσμος θέλει να δει τους Big 3, τις αδερφές Williams και τη Naomi, αλλά πάντα πίστευα πως θα μπορούσαμε να δείξουμε περισσότερους παίκτες. Έχω δει μερικές στατιστικές που δείχνουν πως είμαστε το 3ο ή το 4ο πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο και πιστεύω πως δεν αξιοποιούμε στο έπακρο τις δυνατότητές μας για να προωθήσουμε το άθλημα καλύτερα. Όπως και να 'χει, βαδίζουμε στη σωστή κατεύθυνση."

Στον 3ο γύρο του US Open, o Djokovic θα αντιμετωπίσει τον Kei Nishikori, τον οποίο έχει κερδίσει 17 φορές σε 19 αναμετρήσεις: "Έχουμε παίξει αρκετές φορές και έχω καλό ρεκόρ μαζί του. Την τελευταία φορά που έχασα ήμασταν εδώ, το 2014 στα ημιτελικά. Είναι ένας από τους γρηγορότερους και πιο ταλαντούχους παίκτες που έχω δει στην καριέρα μου. Θα είναι σημαντικό να σερβίρω καλά και να μην του δώσω ρυθμό, κάτι που του αρέσει πολύ. Ξέρω καλά το παιχνίδι του, τον έχω αντιμετωπίσει ήδη μια φορά φέτος στους Ολυμπιακούς (κέρδισε 6-2, 6-0) και ξέρω τι με περιμένει."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots