Κοντά στο Top 15 η Σάκκαρη!

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Garrett Ellwood/USTA
tn team Σάββατο, 04 Σεπτεμβρίου 2021 - 21:12

Μετά και τη σημερινή της νίκη η Μαρία Σάκκαρη βρίσκεται πάρα πολύ κοντά σε ένα νέο career high στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, ενώ μπορεί να βρεθεί ακόμα και στις πρώτες 15 του κόσμου, χωρίς να χρειαστεί να κάνει άλλη νίκη στο US Open!

Η Μαρία Σάκκαρη έχει "κολλήσει" τις τελευταίες εβδομάδες στο Νο.18 της παγκόσμιας κατάταξης, μια θέση που είναι αδιαμφισβήτητα εξαιρετική, αλλά έχει δείξει με τις εμφανίσεις της φέτος ότι μπορεί να βρεθεί και πολύ ψηλότερα.

Μετά το US Open πάντως, εκτός... πολλών απροόπτων η Σάκκαρη θα βελτιώσει το career high της και η σημερινή της νίκη μπορεί δυνητικά να τη στείλει ακόμα και στο Νο.15 του κόσμου!

Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει η Elise Mertens να μην μπει στα προημιτελικά, να ηττηθεί δηλαδή αύριο από την Aryna Sabalenka, η Bianca Andreescu να μην φτάσει στα ημιτελικά του US Open και η Anett Kontaveit να μην μπει στον τελικό. Επίσης, τυπικά μπορούν να την ξεπεράσουν και οι Sara Sorribes Tormo και Ajla Tomljanovic, αλλά στην εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση που κάποια από τις δυο κατακτήσει το US Open.

Αν συμβούν όλα τα παραπάνω, η Σάκκαρη θα είναι και επίσημα στις πρώτες 15 του κόσμου. Αρκεί να συμβούν τα τρια τελευταία, δηλαδή να μην είναι πρωταθλήτρια μια από τις Sorribes Tormo και Tomljanovic και να μην είναι φιναλίστ η Kontaveit, για να βελτιώσει το career high της και να διασφαλίσει την άνοδό της στο Νο.17.

Όσο για την Andreescu, μπορεί και η ίδια να την εμποδίσει, καθώς θα την αντιμετωπίσει τη Δευτέρα για τον 4ο γύρο. Αν την κερδίσει, όχι μόνο θα εξασφαλίσει πως θα την ξεπεράσει στην παγκόσμια κατάταξη, αλλά θα έχει πιθανότητες να διεκδικήσει ακόμα και την 14η θέση!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots