Djokovic: "O σημαντικότερος αγώνας της καριέρας μου" (vid)

 
Djokovic: "O σημαντικότερος αγώνας της καριέρας μου" (vid)
tn team Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2021 - 17:37

O Novak Djokovic ξεκαθάρισε πως πρόκειται να αφιερώσει όλη την ενέργειά του στον τελικό του US Open, όπου θα τα δώσει όλα για να φτάσει στον μεγάλο στόχο του Grand Slam.

"Θέλω να κρατήσω τα πράγματα απλά. Ξέρω πως θέλουμε να μιλάμε για ιστορία, ξέρω πως είναι μπροστά, φυσικά και τα γνωρίζω όλα αυτά. Αλλά προσπαθώ να μείνω σε κάτι που λειτουργεί για μένα. Έχω τις ρουτίνες μου, έχω τους ανθρώπους μου, απομονώνω τον εαυτό  μου. Συγκεντρώνω όλη την απαραίτητη ενέργεια για την επόμενη μάχη, μόνο για τον επόμενο αγώνα. Το είπα και στο γήπεδο. Θα αντιμετωπίσω αυτόν τον αγώνα σαν να είναι ο τελευταίος της καριέρας μου, επειδή είναι αναμφισβήτητα ο πιο σημαντικός στην καριέρα μου. Ίσως και να μην είναι, δεν ξέρω, αλλά για φέτος είναι σίγουρα", είπε ο Djokovic, στη συνέντευξη Τύπου μετά από την πρόκριση στον τελικό.

"Θα είναι μια ακόμα μάχη με έναν παίκτη που βρίσκεται σε καταπληκτική φόρμα, τον Medvedev. Έχει κερδίσει πολλούς αγώνες σε σκληρές επιφάνειες μέχρι τώρα. Παίξαμε αυτή τη χρονιά στον τελικό του Australian Open. Γνωρίζω τι με περιμένει. Έχει ήδη 2 τελικούς Grand Slam στην πλάτη του. Θα είναι διαφορετικό για εκείνον γιατί θα είναι πιο έμπειρος. Σίγουρα θα τα δώσει όλα για να κερδίσει το πρώτο του Slam. Από την άλλη πλευρά, θα βάλω όλη την ενέργεια που μου έχει απομείνει σ' αυτόν τον αγώνα. Είμαι επικεντρωμένος στην πλήρη ανάρρωσή μου για τον αγώνα της Κυριακής. Δεν πρόκειται να σπαταλήσω χρόνο ή ενέργεια για οτιδήποτε μπορεί να μου αποσπάσει την προσοχή και να με κάνει να ξοδέψω την ενέργεια που θα χρειαστώ την Κυριακή."

Οι φίλοι του τένις θυμούνται πως σε μια αντίστοιχη θέση είχε βρεθεί και η Serena Williams το 2015. Η Αμερικανίδα διεκδικούσε τότε να γίνει η πρώτη από το 1988 (και τη Steffi Graf) που θα κέρδιζε όλα τα Slams την ίδια σεζόν και είχε φτάσει πολύ κοντά στο να τα καταφέρει, αφού κέρδισε τα πρώτα 3 majors της χρονιάς και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του US Open. Αγωνιζόμενη όμως στην πατρίδα της, με όλο τον κόσμο να περιμένει αυτό το Grand Slam και το πρόσωπό της να βρίσκεται σε αφίσες σε κάθε γωνιά της πόλης, η Serena τελικά είχε λυγίσει από την πίεση και είχε ηττηθεί από τη Roberta Vinci στα ημιτελικά.

"Το 2015 κέρδισα το US Open και θυμάμαι πως μιλούσα με τη Serena. Ήταν πολύ φορτισμένη συναισθηματικά με όλα όσα συνέβαιναν. Μπορώ να συνδεθώ μ' αυτό που περνούσε εκείνη τη στιγμή. Την καταλαβαίνω τώρα. Προφανώς, μόνο αν βρεθείς σ' αυτή την κατάσταση, μπορείς να καταλάβεις τι περνάει πραγματικά ένας παίκτης. Καταλαβαίνω γιατί ήθελε να αποφύγει τις ερωτήσεις σχετικά μ' αυτό, γιατί στο τέλος της ημέρας έπρεπε να βγει στο γήπεδο και να παίξει. Πάντα περίμενες να κερδίσει και επειδή ακριβώς ήταν τόσο μεγάλη θρύλος, πάντα είχε αυτές τις προσδοκίες απ' όλους, ακόμα και απ' τον εαυτό της. Δεν διαφέρει πολύ και τώρα με μένα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots