Becker: "Δεν έχω ξαναδεί τον Djokovic σε αδιέξοδο"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Darren Carroll / USTA
tn team Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021 - 10:46

Ο Boris Becker μίλησε για τον τελικό του US Open, όπου για πρώτη φορά είδε τον Novak Djokovic "να βρίσκεται σε αδιέξοδο", νικημένος και από τα συναισθήματά του.

"Δεν ήταν σε θέση να ελέγξει τα συναισθήματά του σ' αυτόν τον αγώνα. Ήθελε να γράψει ιστορία. Ήθελε να γίνει ο πιο επιτυχημένος παίκτης όλων των εποχών. Δεν θέλει απλώς να είναι ένας από τους καλύτερους, θέλει να είναι ο καλύτερος. Και με τη νίκη σ' αυτόν τον αγώνα θα το επιβεβαίωνε αυτό. Δεν έχω ξαναδεί τον Novak να είναι σε αδιέξοδο", είπε ο Becker, στο σχόλιό του για το Eurosport.

Ο 53χρονος Γερμανός, κάτοχος 6 Grand Slam τίτλων και προπονητής του Djokovic την περίοδο 2013-2016, μίλησε και για τον νικητή, Daniil Medvedev.

"Ο Medvedev άξιζε τη νίκη. Άξιζε να κερδίσει αυτό το τουρνουά. Ήταν ο καλύτερος παίκτης γι' αυτές τις δυο εβδομάδες και έχασε μόνο ένα σετ, για να φτάσει στον πρώτο του Grand Slam τίτλο."

Ο Becker είπε ακόμα πως ο Ρώσος θα κερδίσει περισσότερα Slams στο μέλλον, αφού δείχνει να είναι πιο έτοιμος από τους υπόλοιπους παίκτες που αναμένεται να ξεχωρίσουν τα επόμενα χρόνια.

"Είμαι σίγουρος πως θα κερδίσει κι άλλους Grand Slams τίτλους στο μέλλον. Όπως έχω ξαναπεί, είναι ο πιο έτοιμος από τους νεότερους παίκτες. Ξέρει πως να κερδίζει αυτούς τους αγώνες, ξέρει πως να προετοιμάζεται για τα μεγάλα ματς. Πρέπει να δουλέψεις σκληρά για να τον κερδίσεις, γιατί δε λυγίζει πνευματικά και δεν αγχώνεται. Είναι ένα βήμα μπροστά από τους Τσιτσιπά και Zverev σε αυτό."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots