US Open: Στη μάχη των προκριματικών Παπαμιχαήλ και Γραμματικοπούλου

 
US Open: Στη μάχη των προκριματικών Παπαμιχαήλ και Γραμματικοπούλου
tn team Τρίτη, 22 Αυγούστου 2023 - 11:36

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ και η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου έφτασαν στη Νέα Υόρκη και αύριο θα μπουν στη μάχη των προκριματικών του US Open.

Μετά τη σημαντική επιτυχία τους στο Μπαρρανκίγια της Κολομβίας, όπου κατέκτησαν μαζί στο τοπικό WTA 125 τουρνουά στα διπλά, Παπαμιχαήλ και Γραμματικοπούλου ταξίδεψαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη Νέα Υόρκη, για τα προκριματικά του US Open.

Αμφότερες θα ξεκινήσουν αύριο (23/08) τις προσπάθειές τους. Η Παπαμιχαήλ, Νο.193 στον κόσμο, θα αντιμετωπίσει στον 1ο γύρο την πολύ δυνατή Γερμανίδα Jule Niemeier, που βρίσκεται στο Νο.89 της παγκόσμιας κατάταξης.

Αν προκριθεί στον 2ο γύρο, η Παπαμιχαήλ θα αντιμετωπίσει είτε τη Vera Zvonareva, άλλοτε Νο.2 στον κόσμο, είτε την Ελληνοαυστραλή Jaimee Fourlis, ενώ στον 3ο γύρο διασταυρώνεται με την πολύ ταλαντούχα Brenda Fruhvirtova, που είναι μόλις 16 ετών και βρίσκεται στο Νο.121 του κόσμου.

Η Γραμματικοπούλου από την πλευρά της, η οποία βρίσκεται στο Νο.247, θα παίξει με την Haruka Kaji από την Ιαπωνία, Νο.222.

Αν περάσει στον 2ο γύρο η 26χρονη Ελληνίδα θα παίξει με μια εκ των Laura Pigossi (No.132) και Kaja Juvan (No.146), ενώ στον 3ο και τελευταίο γύρο των προκριματικών διασταυρώνεται με τη Σέρβα Olga Danilovic, Νο.11 στο ταμπλό και Νο.109 στον κόσμο.

Θυμίζουμε πως το 2021, την τελευταία φορά που συμμετείχε στο ταμπλό των προκριματικών του US Open, η Βαλεντίνη είχε πάρει την πρόκριση για το κυρίως ταμπλό, όπου μάλιστα είχε πετύχει μια νίκη, την πρώτη της σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης, και είχε προκριθεί στον 2ο γύρο. Αυτή την εβδομάδα θα επιστρέψει στο Flushing Meadows μετά από 2 χρόνια και θα παίξει συνολικά για 5η φορά στα προκριματικά του αμερικάνικου Slam.

Η Παπαμιχαήλ θα αγωνιστεί για 3η φορά στα προκριματικά του γυναικείου τουρνουά του US Open και για 3η συνεχόμενη χρονιά, μετά το 2021 και το 2022. Η καλύτερη προσπάθειά της ήταν το 2021, όταν είχε φτάσει ως τον 2ο προκριματικό γύρο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots