Δεν συνεχίζει στο US Open η Βαλεντίνη

 
Δεν συνεχίζει στο US Open η Βαλεντίνη
tn team Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2023 - 0:51

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου γνώρισε την ήττα από τη Γιαπωνέζα Haruka Kaji και έμεινε εκτός συνέχειας στα προκριματικά του US Open.

Η Γραμματικοπούλου δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στην προσπάθειά της στα προκριματικά του US Open, καθώς ηττήθηκε από την Kaji, Νο.222 στην παγκόσμια κατάταξη, με 6-3, 6-3.

H 26χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.247 στον κόσμο, επέστρεψε από το 0-2 στο 1ο σετ και προηγήθηκε με 3-2, έχασε όμως τα 4 επόμενα games και το 1ο σετ.

Στο 2ο σετ είχε προηγηθεί με double break στο 3-0, ούτε τότε όμως μπόρεσε να διατηρήσει το προβάδισμά της. Η Kaji έκανε ένα σερί 6 διαδοχικών κερδισμένων games και πήρε και αυτό το σετ με 6-3, για να ολοκληρώσει το παιχνίδι σε 1 ώρα και 29 λεπτά.

Η Γραμματικοπούλου, η οποία είχε προκριθεί στο κυρίως ταμπλό και μάλιστα έφτασε ως τον 2ο γύρο του US Open το 2021, θα μείνει εκτός 2ου προκριματικού γύρου.

Η Kaji από τη μεριά της θα περιμένει την αναμέτρηση της Laura Pigossi με την Kaja Juvan, για να μάθει ποιο θα είναι το επόμενο εμπόδιό της. Διεκδικεί την 1η της πρόκριση σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης η 28χρονη Γιαπωνέζα.

Την ίδια ώρα με τη Γραμματικοπούλου αγωνιζόταν στο Flushing Meadows και η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, η οποία έφτασε σε μεγάλη νίκη εις βάρος της Νο.89 του κόσμου, Jule Niemeier, με 6-3, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots