Μεγάλη νίκη και πρόκριση στο US Open για την Παπαμιχαήλ!

 
Μεγάλη νίκη και πρόκριση στο US Open για την Παπαμιχαήλ!
tn team Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2023 - 0:58

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ απέκλεισε με 2-0 σετ τη Jule Niemeier, Νο.89 στην παγκόσμια κατάταξη, στην πρώτη της αναμέτρηση για τα προκριματικά του US Open!

Με μια πολύ καλή νίκη ξεκίνησε την προσπάθειά της στα προκριματικά του US Open η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, η οποία επιβλήθηκε της Jule Niemeier, No.4 στο ταμπλό και Νο.89 στον κόσμο, με 6-3, 6-4.

Μπήκε από την αρχή δυνατά η Δέσποινα, η οποία πήρε ένα προβάδισμα με 3-0 στο 1ο σετ. Η 24χρονη Γερμανίδα μείωσε αρχικά σε 3-2, αλλά με νέο break η πρωταθλήτριά μας έφτασε στο 5-2 και έκλεισε το σετ στο 9ο game. 

Πιο κλειστό ήταν το 2ο σετ, με τη Niemeier να τα δίνει όλα για να κρατηθεί στο τουρνουά. Η Παπαμιχαήλ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο 2-3, 0-40, αλλά έσβησε και τα τρια break points της Γερμανίδας και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 3-3.

Κράτησε το σερβίς της σε όλο το 2ο σετ η Ελληνίδα και στο 9ο game έφτασε στο μεγάλο break, που την έβαλε μπροστά με 5-4. Στη συνέχεια είχε πίεση, έχασε 3 match points και είδε το 40-0 να γίνεται 40-40, αλλά δεν πτοήθηκε, έφτασε σε 4ο match point και το αξιοποίησε, για να ολοκληρώσει τον θρίαμβό της σε 89 λεπτά αγώνα.

Η νίκη αυτή στέλνει την Παπαμιχαήλ στον 2ο προκριματικό γύρο του US Open, για 2η φορά στην καριέρα της, μετά το 2021. Θα διεκδικήσει την 1η της πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του συγκεκριμένου τουρνουά και τη 2η συνολικά σε ένα Grand Slam, απέναντι στην άλλοτε Νο.2 του κόσμου, Vera Zvonareva, που απέκλεισε την Ελληνοαυστραλή Jaimee Fourlis με 6-3, 6-0.

Την ίδια ώρα με την Παπαμιχαήλ αγωνιζόταν και η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, που δυστυχώς δεν τα κατάφερε απέναντι στη Γιαπωνέζα Haruka Kaji, γνωρίζοντας την ήττα με 6-3, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots