Djokovic: "Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα είναι το τελευταίο σου Slam"

 
Djokovic: "Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα είναι το τελευταίο σου Slam"
© Mike Lawrence/USTA
tn team Σάββατο, 26 Αυγούστου 2023 - 10:46

Ο Novak Djokovic εξήγησε πως τώρα, γνωρίζοντας πως βρίσκεται στα τελευταία στάδια της καριέρας του, απολαμβάνει περισσότερο αυτές τις στιγμές, με το μυαλό του φυσικά να παραμένει απόλυτα συγκεντρωμένο στον μεγάλο στόχο, που είναι να κατακτήσει όσα περισσότερα Grand Slam τουρνουά γίνεται. Τι είπε για την επιστροφή του στο US Open μετά από 2 χρόνια, αλλά και τον μεγαλύτερο αντίπαλό του αυτή τη στιγμή, Carlos Alcaraz.

"Τα Grand Slams παραμένουν οι μεγαλύτεροι στόχοι για την καριέρα μου αυτή τη στιγμή. Πάντα το λέω αυτό, σκοπός μου είναι να πιάνω το πικ της απόδοσής μου στα Slams. Δεν ξέρω σε πόσα ακόμα θα αγωνιστώ, θα συνεχίσω και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στο μυαλό μου το τέλος της καριέρας μου.

Καταλαβαίνω πως τα πράγματα είναι διαφορετικά στα 36 σου, πρέπει να εκτιμάς περισσότερα τα πράγματα και να είσαι 'παρών', κάθε παρουσία σου σε Grand Slam μπορεί να είναι και η τελευταία. Κάθε φορά που βρίσκομαι σε ένα Grand Slam τώρα το βλέπω σαν μια χρυσή ευκαιρία να γράψω περισσότερη ιστορία", είπε ο Djokovic στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου στο US Open μετά από 2 χρόνια.

Θυμίζουμε πως πέρσι ο Σέρβος δεν μπόρεσε να ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς δεν επιτρεπόταν η είσοδος στη χώρα σε μη εμβολιασμένους κατά της Covid-19 ταξιδιώτες. Ο τελευταίος του αγώνας στο Arthur Ashe ήταν εκείνος ο αλησμόνητος τελικός το 2021, όπου πήγαινε για το calendar Year Grand Slam και ίσως για 1η φορά στην καριέρα του σε μεγάλο παιχνίδι ήταν εμφανώς νικημένος από την πίεση, με αποτέλεσμα να ηττηθεί από τον Daniil Medvedev με 3-0 σετ. Παρόλα αυτά, η αγάπη που έλαβε από τον κόσμο εκείνη τη βραδιά ήταν συγκλονιστική και ήταν μια εξιλέωση για όλα όσα έχει περάσει στην καριέρα του, στο συγκεκριμένο κομμάτι.

"Ανυπομονώ για τον πρώτο μου αγώνα. Πάνε δυο χρόνια που έπαιξα εδώ και έχασα στον τελικό του 2021 από τον Medvedev, σε ένα ματς που διεκδικούσα το calendar Year Grand Slam. Δεν έπαιξα καλά εκείνη τη μέρα, αλλά αυτό που έλαβα από τον κόσμο, η στήριξη και η αγάπη που μου έδωσαν σε όλο το παιχνίδι και στην τελετή λήξης, ήταν κάτι που ακόμα κουβαλάω μέσα μου και ακόμα νιώθω τα vibes εκείνης της νύχτας, δυο χρόνια μετά."

Ο Djokovic θα επιστρέψει στο Arthur Ashe τη Δευτέρα, όταν και θα αντιμετωπίσει τον Γάλλο Alexandre Muller, στο τελευταίο ματς της βραδιάς, γύρω στις 4 τα ξημερώματα (της Τρίτης) σε ώρες Ελλάδας.

"Το πρώτο πράγμα που ένιωσα όταν επέστρεψα ήταν ενθουσιασμός, γιατί εδώ είναι το μεγαλύτερο στάδιο του αθλήματός μας και σίγουρα το να παίζεις νύχτα στο Arthur Ashe εξασφαλίζει την καλύτερη ατμόσφαιρα που θα μπορούσαμε να έχουμε. Είμαι ενθουσιασμένος που θα έχω τη δυνατότητα να παίξω νύχτα τη Δευτέρα. Θα παίξω ξανά μπροστά στους πιθανότατα πιο 'θορυβώδεις' φιλάθλους του αθλήματός μας."

Ο κάτοχος 23 Grand Slam τίτλων μίλησε και για τον μεγαλύτερό του αντίπαλο αυτό το χρόνο, Carlos Alcaraz, και τον πρόσφατο επικό τελικό που έπαιξαν στο Σινσινάτι: "Ο Carlos με ωθεί πάντα στα όρια μου και νομίζω το ίδιο συμβαίνει και για εκείνον. Γι' αυτό και κάναμε έναν τόσο αξέχαστο τελικό. Ήταν ένας από τους πιο συναρπαστικούς και δύσκολους τελικούς που μετείχα ποτέ σε best-of-three δίχως αμφιβολία, σε ολόκληρη την καριέρα μου. Γι' αυτό και έπεσα στο έδαφος για να πανηγυρίσω όταν τελείωσε, ένιωσα πως κέρδισα Grand Slam!"

Όσο για το αν δούλεψε αυτές τις μέρες στην προπόνηση κάτι πολύ συγκεκριμένο προκειμένου να είναι έτοιμος για μια νέα μάχη με τον Ισπανό, ο Djokovic εξήγησε πως αυτό θα το κάνει μόνο εφόσον είναι σίγουρο ότι θα τον αντιμετωπίσει και λίγο πριν τον αγώνα.

"Ο Carlos είναι στο Νο.1 του κόσμου, είναι σίγουρα ένας από τους κορυφαίους των δυο τελευταίων χρόνων και πάντα υπάρχει κάποιος στην ομάδα μου που τον παρακολουθεί. Αυτό ισχύει και για μένα πιθανότατα. Είμαι σίγουρος πως βλέπουν τους αγώνες μου από την ομάδα του. Και η ομάδα μου βλέπει τους αγώνες του. Δεν είναι μυστικό. Αλλά για να δουλέψω στην προπόνηση κάτι σε σχέση με το παιχνίδι του Alcaraz, θα συμβεί μόνο πριν από τον αγώνα μας, εφόσον παίξουμε αντίπαλοι."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots