Αναγκάστηκε να απορρίψει 81.000 δολάρια!

 
Αναγκάστηκε να απορρίψει 81.000 δολάρια!
© Mike Lawrence/USTA
tn team Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2023 - 13:06

Μετά από την καλύτερη εβδομάδα της καριέρας της, η 21χρονη Fiona Crawley αναγκάστηκε να απορρίψει ένα πολύ σπουδαίο χρηματικό έπαθλο 81.000 δολαρίων από το US Open, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει τις σπουδές της!

Πολύ ιδιαίτερη είναι η ιστορία της Fiona Crawley, που έκανε το ντεμπούτο της σε Grand Slam διοργάνωση αυτή την εβδομάδα, συμμετέχοντας στο κυρίως ταμπλό του US Open.

Για να το πετύχει αυτό χρειάστηκε να αποκλείσει 3 παίκτριες στα προκριματικά: τις Reka Luca Jani, Timea Babos και Kim Birrel. Και οι τρεις είναι πολύ πιο έμπειρες, αγωνίζονται στο tour όλο το χρόνο και έχουν καλύτερη θέση στην κατάταξη από εκείνη.

Στον 1ο γύρο έχασε από την Anastasia Pavlyuchenkova με 6-2, 6-4, αλλά η παρουσία της και μόνο στο κυρίως ταμπλό, ισοδυναμεί με το πολύ σημαντικό χρηματικό έπαθλο των 81 χιλιάδων δολαρίων, το οποίο ωστόσο αναγκάστηκε να απορρίψει!

Αυτό συνέβη εξαιτίας ενός αμφιλεγόμενου κανονισμού του NCAA, που δεν επιτρέπει στους φοιτητές-αθλητές να είναι επαγγελματίες και να αμοίβονται για αγώνες. Αν δεχόταν δηλαδή το έπαθλο, η Crawley δεν θα μπορούσε να συνεχίσει τις σπουδές της και την καριέρα της στο πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνα, όπου τις απομένει μόνο ένας χρόνος για την αποφοίτηση.

Παρότι η απόφαση της απόρριψης ήταν μονόδρομος, η Crawley εξέφρασε τα παράπονά της για τον συγκεκριμένο κανονισμό: "Ποτέ δεν θα έπαιρνα τα χρήματα και δεν θα ρίσκαρα το δικαίωμα συμμετοχής μου στο πανεπιστήμιο, όμως δούλεψα πολύ σκληρά αυτή την εβδομάδα και δείχνει εξωπραγματικό πως υπάρχουν αθλητές του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ που παίρνουν εκατομμύρια σε χορηγίες, αλλά εγώ δεν μπορώ να πάρω τα χρήματα για τα οποία δούλεψα τόσο σκληρά", είπε η νεαρή Αμερικανίδα τενίστρια στο The News & Observer.

Είναι πάντως μια καλή αφορμή για να γίνει η συζήτηση για την αναθεώρηση του κανονισμού αυτού. Έχουν υπάρξει άλλωστε προτάσεις στο παρελθόν, όπως το να κρατηθούν αυτά τα χρήματα ώσπου να αποφοιτήσει ο εκάστοτε αθλητής, αλλά να μπορεί να τα χρησιμοποιήσει μετά την αποφοίτησή του, όταν γίνει και επίσημα επαγγελματίας τενίστας και σίγουρα θα τα χρειαστεί.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots