Ivanisevic: "O Novak σκοπεύει να παίξει στους Ολυμπιακούς του 2028!"

 
Ivanisevic: "O Novak σκοπεύει να παίξει στους Ολυμπιακούς του 2028!"
© Darren Carroll / USTA
tn team Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2023 - 10:41

O Goran Ivanisevic απέρριψε κατηγορηματικά το σενάριο να δούμε τον Novak Djokovic να αποσύρεται σύντομα από την ενεργό δράση, βάζοντας στο τραπέζι ακόμα και τους Ολυμπιακούς του 2028 - κάτι που δεν απέρριψε ούτε ο ίδιος ο Novak!

Στην καθιερωμένη πια συνέντευξη Τύπου που δίνει μετά από κάθε τίτλο του Djokovic σε Grand Slam, ο Ivanisevic ρωτήθηκε αν υπάρχει περίπτωση ο Σέρβος τενίστας να κατακτήσει το 25ο Slam στην Αυστραλία τον Ιανουάριο και να πει "αντίο" στο τένις.

"Όχι, όχι", αρνήθηκε κατηγορηματικά ο Κροάτης προπονητής.

Και στη συνέχεια, έκανε μεταξύ σοβαρού και αστείου την δήλωση που έγινε viral: "Θα πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο. Σκοπεύει να είναι στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες, πότε είναι, το 2028;" (γέλια)

"Σκέφτεται τη νίκη 24 ώρες το 24ωρο, οπότε δε νομίζω ότι θα σταματήσει", κατέληξε ο 52χρονος τεχνικός.

Με αυτή την υπερβολή, ο Ivanisevic θέλησε να βάλει τέλος στα σενάρια αυτά, ωστόσο και παλιότερες δηλώσεις του για 24 Grand Slams μπορεί να ακουγόντουσαν υπερβολικές και τελικά δικαιώθηκε πανηγυρικά. Αν έχουμε μάθει κάτι από τον Djokovic όλα αυτά τα χρόνια, είναι πως τίποτα δεν είναι απίθανο.

Κι αν δεν είναι στους Ολυμπιακούς του 2028 (όταν θα είναι 41 ετών), ο Djokovic σκοπεύει να είναι έχει σίγουρα μια γεμάτη σεζόν το 2024, με τους Ολυμπιακούς του Παρισιού να είναι ψηλά στους στόχους του, όπως είπε στις χθεσινές του δηλώσεις.

Ρωτήθηκε πάντως και για την πιθανότητα να τον δούμε στους Ολυμπιακούς του 2028 και δεν την απέρριψε, ειδικά αν δεν καταφέρει να κερδίσει ένα χρυσό στο Παρίσι το 2024, μιας και είναι το μοναδικό μεγάλο επίτευγμα που λείπει από την ανεπανάληπτη καριέρα του και είναι κάτι που θέλει πολύ.

"Το χρυσό στους Ολυμπιακούς είναι ένας από τους στόχους μου και ελπίζω πως θα μπορέσω να το πετύχω μέχρι το τέλος της καριέρας μου. Είναι κάθε 4 χρόνια (οι Ολυμπιακοί), οπότε αν δεν τα καταφέρω στο Παρίσι, μπορεί να πάμε και στο Λος Άντζελες!

Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Αν θα έχω το κίνητρο να ξυπνάω κάθε πρωί, είμαι και πατέρας δυο παιδιών πλέον και το γεγονός ότι θα πρέπει να τα αφήνω πίσω μου για έναν μήνα ή και περισσότερο. Αν έχει νόημα σε εμένα και στον στενό μου κύκλο, τότε θα συνεχίσω να παίζω. Έχω τη στήριξή τους. Δεν γνωρίζω για πόσο ακόμα θα συνεχίσω να παίζω", απάντησε ο Djokovic, ο οποίος πολλές φορές αυτές τις ημέρες μίλησε για το πως στην ηλικία του δεν παίρνει κανέναν τελικό και κανέναν τίτλο για δεδομένο, ωστόσο επανειλημμένως έχει τονίσει και πως δεν θα σκεφτεί να σταματήσει το τένις όσο είναι σε θέση να κερδίζει μεγάλους τίτλους και αυτό είναι σίγουρα κάτι που δεν προβλέπεται να συμβαίνει στο εγγύς μέλλον.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots