US Open: 2 στα 2 με σπουδαία νίκη η Παπαμιχαήλ!

 
US Open: 2 στα 2 με σπουδαία νίκη η Παπαμιχαήλ!
© Jimmie48 / WTA
tn team Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2024 - 22:05

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ έβγαλε εκτός προκριματικών στο US Open την Alycia Parks, Νο.13 στο ταμπλό και Νο.117 στον κόσμο, για να προκριθεί για 1η φορά στην καριέρα της στον 3ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης και να κάνει μεγάλο βήμα για την είσοδό της στο πρώτο της κυρίως ταμπλό σε Grand Slam!

Ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι έκανε η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, η οποία επικράτησε της Alycia Parks με 7-5, 5-7, 6-2 και πήρε την πρόκριση για τον 3ο και τελευταίο γύρο των προκριματικών του US Open.

Για 1η φορά φτάνει τόσο μακριά στο US Open η 31χρονη Ελληνίδα τενίστρια, η οποία είχε παίξει άλλες 2 φορές στον 2ο γύρο των προκριματικών, ενώ για 2η φορά στην καριέρα της θα βρεθεί στον τελευταίο προκριματικό ενός Grand Slam, μετά το Wimbledon του 2023.

Με το βάρος του φαβορί να πέφτει στην Parks, η Παπαμιχαήλ διάβασε πολύ καλά το παιχνίδι και επέστρεφε πολλές μπάλες, με αποτέλεσμα να κάνει την Αμερικανίδα από πολύ νωρίς να χάσει την υπομονή της και να γίνει βιαστική. Έκανε πάρα πολλά αβίαστα λάθη η Parks, ωστόσο αυτό ήταν απόρροια της επιθυμίας της να παίξει όσο πιο σύντομα ράλι γίνεται.

Το δεύτερο που έκανε εξαιρετικά καλά η Παπαμιχαήλ, ήταν να μείνει στο παρόν και να μην επιτρέψει τα comebacks της Αμερικανίδας στο ματς να την παρασύρουν και να την "ρίξουν" ψυχολογικά.

Το είδαμε αυτό προς το τέλος του 1ου σετ, όταν η Parks από το 4-2 και το 5-3 κατάφερε να επιστρέψει στο σετ και να ισοφαρίσει σε 5-5, αλλά στο αμέσως επόμενο game η Παπαμιχαήλ έδειξε υπομονή και έκανε ξανά break, για να πάρει τελικά το σετ με 7-5.

Μεγάλη μάχη έγινε και στο 2ο σετ, στο οποίο η Παπαμιχαήλ αρχικά προηγήθηκε με 2-0, αλλά η Parks κέρδισε τα 4 επόμενα games και πήρε το πάνω χέρι, στο 4-2. Η Παπαμιχαήλ απάντησε με ένα δικό της σερί 3 κερδισμένων games και 2 συνεχόμενων break, για να ανακτήσει το προβάδισμα στο 5-4.

Όταν όμως σέρβιρε για το ματς, η Parks κατάφερε να τη "σπάσει" και αφού κράτησε δύσκολα το σερβίς της, πέρασε ξανά μπροστά, στο 6-5. Ακολούθησε ένα ακόμα break για την Αμερικανίδα, που απάντησε στα δυο απανωτά break με δυο δικά της break, για να πάρει τελικά αυτό το σετ με 7-5.

Για μια ακόμα φορά δεν απογοητεύτηκε η Παπαμιχαήλ, που έμεινε πιστή στο πλάνο της και συνέχισε να κάνει το ίδιο παιχνίδι υπομονής και να ασκεί όση περισσότερη πίεση γινόταν στην Αμερικανίδα. Στο 3ο σετ τα πράγματα πήγαν καλύτερα για την Πρεβεζάνα πρωταθλήτρια, που προηγήθηκε με 4-0 και με 5-1.

Στο 7ο game η Parks κατόρθωσε να σβήσει 5 match points, τα δυο απ' αυτά συνεχόμενα στο 1-5, 15-40, και να υπερασπιστεί το σερβίς της, μειώνοντας σε 5-2. Τελικά, το παιχνίδι το έκλεισε η Παπαμιχαήλ στο δικό της σερβίς και στο πρώτο match point που είχε σ' αυτό, 6ο συνολικά στο ματς, για να διαμορφώσει το τελικό 6-2 στο 3ο σετ, μετά από 2 ώρες και 29 λεπτά στο Court 11 του Flushing Meadows.

Στον 3ο και τελευταίο γύρο των προκριματικών, που θα γίνει αύριο, η Παπαμιχαήλ θα αντιμετωπίσει μια ακόμα Αμερικανίδα, την πολύπειρη 38χρονη Varvara Lepchenko, Νο.196 στον κόσμο και άλλοτε Νο.19.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots