Badosa: "Κάθε μέρα ξυπνούσα με πόνο και σκεφτόμουν τη ζωή χωρίς το τένις"

 
Badosa: "Κάθε μέρα ξυπνούσα με πόνο και σκεφτόμουν τη ζωή χωρίς το τένις"
© Peter Staples/USTA
tn team Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2024 - 12:18

Μετά τον νέο θρίαμβό της και την είσοδό της στα προημιτελικά του US Open, η Paula Badosa θυμήθηκε τις δύσκολες στιγμές που πέρασε εξαιτίας του τραυματισμού της, που την έκαναν ακόμα και να σκεφτεί το τέλος της καριέρας της.

Η Badosa επιβλήθηκε της Yafan Wang με 6-1, 6-2 και πήρε μια θριαμβευτική πρόκριση για τα προημιτελικά του US Open, για τον 2ο προημιτελικό της καριέρας της σε ένα Grand Slam. Παίζει εξαιρετικό τένις εδώ και αρκετές εβδομάδες η 26χρονη Ισπανίδα, η οποία δεν έκρυψε ότι είχε αρκετή πίεση το ματς, αφού μόνο μια φορά στο παρελθόν έχει περάσει από το "φράγμα" της 16άδας σε major.

Για το ότι μπήκε στο ματς ως το φαβορί, είπε: "Αυτό ήταν το πιο περίπλοκο πράγμα, ότι θεωρητικά ήμουν το φαβορί. Υπήρξαν κάποιες περιπτώσεις στο παρελθόν που δεν μπόρεσα να το διαχειριστώ καλά, είχα πολλές ήττες σε 4ους γύρους Grand Slams. Ήμουν αγχωμένη εξαιτίας αυτού, αλλά διαχειρίστηκα καλά την πίεση."

Για τον αγώνα με την Wang και τι έκανε τη διαφορά: "Έπαιξα πολύ επιθετικά, το forehand μου ήταν σε μεγάλη μέρα, ειδικά στα service games μου. Πιστεύω πως παίζω καλά σ' αυτό το τουρνουά και μπορώ να το δείξω."

Η Badosa μίλησε και για τις πιο δύσκολες στιγμές της καριέρας της, όταν δεν έβρισκε λύσεις με τον τραυματισμό και σκέφτηκε ακόμα και να σταματήσει το τένις. Μια εποχή που ευτυχώς φαίνεται να ανήκει στο παρελθόν: "Κάθε μέρα ξυπνούσα με πόνο. Δεν θέλω να παρεξηγηθώ, αλλά για μένα το τένις δεν έχει νόημα αν δεν είσαι στην κορυφή. Θέλω να είμαι μια από τις καλύτερες παίκτριες στον κόσμο και να παίζω στους τελικούς γύρους σε κάθε τουρνουά. Δεν θα είχε νόημα να συνεχίσω αν δεν μπορούσα να ανεβώ στην κατάταξη και με χαροποιεί πολύ το που βρίσκομαι τώρα.

Υπήρξαν στιγμές που σκέφτηκα τη ζωή μου χωρίς το τένις, έχανα πολύ νωρίς στα τουρνουά και δεν ήξερα τι να κάνω. Πάντα όμως είχα μέσα μου πίστη, αυτή την αυτοπεποίθηση ότι θα επιστρέψω. Έπρεπε να εμπιστευτώ τη διαδικασία και υποσχέθηκα στον προπονητή μου να τα δώσω όλα φέτος. Και λειτούργησε! Οπότε, δεν έχω παράπονο."

Όσο για τον προημιτελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την Emma Navarro, κάτι που δεν γνώριζε τότε (η Αμερικανίδα απέκλεισε την Coco Gauff), περιμένει να δει τον καλύτερό της εαυτό: "Έχω γεννηθεί για να παίζω στη μεγάλη σκηνή!"

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots