Διαστημική Sabalenka στην 4άδα! (vid)

 
Διαστημική Sabalenka στην 4άδα! (vid)
© Simon Bruty/USTA
tn team Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2024 - 3:30

H Aryna Sabalenka πραγματοποίησε σεμιναριακή εμφάνιση και "εξουδετέρωσε" μέσα σε 71 λεπτά τη χρυσή Ολυμπιονίκη, Qinwen Zheng, για να πάρει με συνοπτικές διαδικασίες την πρόκριση για τις "4" καλύτερες του US Open.

Η Sabalenka συνέτριψε την χρυσή Ολυμπιονίκη και Νο.7 στον κόσμο τενίστρια με 6-1, 6-2 σε έναν αγώνα που από την αρχή έδειξε τα δόντια της και δεν χαλάρωσε λεπτό.

Παίζοντας πολύ επιθετικό τένις, η Sabalenka έβγαλε από πολύ νωρίς την Zheng εκτός ρυθμού και την υποχρέωσε να ρισκάρει σε κάθε της χτύπημα και να ψάχνει κάτι το εξεζητημένο.

Έτσι, ναι μεν η 21χρονη Κινέζα έδωσε κάποιους εύκολους πόντους στη Λευκορωσίδα, σε αυτούς και 2 διπλά λάθη σε κρίσιμες στιγμές, όμως ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο την έβαλε από νωρίς η Sabalenka, η οποία υπερασπίστηκε το σερβίς της σε όλο το ματς, σώζοντας το μοναδικό break point που αντιμετώπισε στο 3ο game του 1ου σετ, ενώ η ίδια "έσπασε" από 2 φορές σε κάθε σετ το αντίπαλο σερβίς.

Για 4η συνεχόμενη χρονιά θα βρεθεί στα ημιτελικά του US Open η Sabalenka, η οποία χτυπάει την πόρτα από το 2021, δεν έχει καταφέρει όμως να κερδίσει ακόμα τον τίτλο στη Νέα Υόρκη.

Πέρσι ήταν φιναλίστ και θα προσπαθήσει να επιστρέψει στον τελικό και να διεκδικήσει τον 3ο Grand Slam τίτλο της μετά τους 2 που κέρδισε στην Αυστραλία το 2023 και το 2024.

Το πρώτο βήμα θα πρέπει να το κάνει την Πέμπτη, ξημερώματα Παρασκευής στην Ελλάδα (02:00GR, Eurosport 1HD), όταν και θα αντιμετωπίσει για τα ημιτελικά την Emma Navarro.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots