Δεν θα λείπει από τον τελικό η Sabalenka (vid)

 
Δεν θα λείπει από τον τελικό η Sabalenka (vid)
© Darren Carroll/USTA
tn team Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2024 - 3:46

H Aryna Sabalenka έκαμψε την αντίσταση της Emma Navarro στα 2 σετ και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του US Open.

Δεν θα απουσιάσει από τον τελικό το μεγάλο φαβορί του US Open έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα, η Aryna Sabalenka.

Η Λευκορωσίδα τενίστρια, η οποία έτσι κι αλλιώς ήταν φαβορί αφού βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και προέρχεται από την κατάσταση του 1000αριού στο Σινσινάτι, επικράτησε της Navarro με 6-3, 7-6 (2) και προκρίθηκε για 2η διαδοχική χρονιά στον τελικό του US Open.

Έκανε ακόμα ένα καταπληκτικό ματς η 26χρονη Λευκορωσίδα, η οποία πέτυχε 8 άσους και 34 winners. Παρότι και στα 2 σετ έχασε προβάδισμα με break, έμεινε ψύχραιμη και δεν επέτρεψε στη Navarro να αλλάξει το momentum και να το εκμεταλλευτεί.

Στο 1ο σετ το 2-0 έγινε 2-2, με την Sabalenka να ανακτά άμεσα τον έλεγχο με νέο break για το 4-2. Παραλίγο να γίνει θεατής στο ίδιο έργο λίγο μετά, όμως έσβησε break point της Αμερικανίδας και υπερασπίστηκε αυτή τη φορά το σερβίς της για να κάνει το 5-2 και στο 9ο game έκλεισε το σετ, κρατώντας εύκολα αυτή τη φορά το σερβίς.

Στο 2ο σετ προηγήθηκε επίσης με 4-2 η Λευκορωσίδα, είχε χαμένο διπλό break point για το 5-2 και μετά έκανε το 5-3, όμως η Navarro κατάφερε με ένα επί μέρους 12-3 στους πόντους να πάρει το προβάδισμα με 6-5 και να αλλάξει τα δεδομένα.

Ξαφνικά η Sabalenka βρέθηκε υπό μεγάλη πίεση και λίγο έλειψε να κινδυνέψει περισσότερο όταν είδε το 40-0 να γίνεται 40-40 στο 12ο game. Τελικά βρήκε ξανά τα μεγάλα της σερβίς και τα μεγάλα χτυπήματα όταν χρειάστηκε η πρωταθλήτρια του Australian Open, η οποία κέρδισε τους 9 από τους 11 επόμενους πόντους, αλλά και τους 7 τελευταίους του αγώνα, κάνοντας αρχικά το 6-6 και παίζοντας στη συνέχεια ένα αψεγάδιαστο tie-break, στο οποίο επιβλήθηκε με το εμφατικό 7-2.

Θα είναι ο 2ος τελικός για την Sabalenka στο US Open, μετά τον χαμένο τελικό πέρσι από την Coco Gauff. Σε Grand Slam θα είναι ο 4ος τελικός της, αφού έχει και 2 κερδισμένους τελικούς στο Australian Open (2023, 2024).

Έφτασε επίσης τις 10 συνεχόμενες νίκες σήμερα και θα παίξει στον 2ο διαδοχικό τελικό της μετά το Σινσινάτι, 5ο στη χρονιά μετά το Australian Open, τη Μαδρίτη, τη Ρώμη και το Σινσινάτι και 30ό συνολικά στην καριέρα της (15-14).

Θυμίζουμε πως στον άλλον ημιτελικό θα αναμετρηθούν οι Jessica Pegula και Karolina Muchova.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots