US Open: Το πρόγραμμα της Παρασκευής

 
US Open: Το πρόγραμμα της Παρασκευής
© Darren Carroll/USTA
tennisnews team Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2024 - 9:37

Οι δυο ημιτελικοί των ανδρών ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας του US Open.

Πρώτα θα γίνει το ματς του Jannik Sinner με τον Jack Draper, ένα παιχνίδι με ξεκάθαρο φαβορί και outsider. Ο Sinner είναι το μεγάλο φαβορί γενικά στο τουρνουά και διεκδικεί το 2ο Grand Slam του για φέτος μετά το Australian Open, ενώ για τον Draper είναι ο πρώτος ημιτελικός σε major. Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως ο Βρετανός είναι ο μόνος παίκτης στο ταμπλό που δεν έχει ακόμα χαμένο σετ.

Κάτι που είναι επίσης αξιοσημείωτο, είναι πως αυτή θα είναι η 2η συνάντηση των δυο παικτών, με τον Draper να έχει κερδίσει την 1η. Αυτό ωστόσο έγινε πριν από 3 χρόνια και στο γρασίδι, σε μια πολύ διαφορετική συνθήκη, για το 500άρι του Queen's.

Στον άλλον ημιτελικό, που θα ξεκινήσει στις 02:00 τα ξημερώματα, ο Taylor Fritz θα αντιμετωπίσει τον Frances Tiafoe. Θα είναι μια παραδοσιακή αμερικάνικη μάχη μεταξύ δυο καλών φίλων, με τον Fritz πάντως να έχει πολύ καλή προϊστορία, έχοντας κερδίσει τον Tiafoe στις 6 από τις 7 προηγούμενες αναμετρήσεις τους.

Για τον Fritz αυτός θα είναι ο πρώτος ημιτελικός σε μια Grand Slam διοργάνωση, ενώ για τον Tiafoe ο 2ος, μετά το US Open του 2022.

Πριν τους δυο ημιτελικούς, στις 19:00 ώρα Ελλάδας, θα γίνει ο τελικός του διπλού γυναικών, στον οποίο οι Lyudmyla Kichenok και Jelena Ostapenko θα αντιμετωπίσουν τις Kristina Mladenovic και Shuai Zhang.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής (06/09):

Arthur Ashe Stadium:
19:00 Kichenok/Ostapenko [7] v. Mladenovic/Zhang Eurosport 1HD
22:00 Jannik Sinner [1] v. Jack Draper [25] Eurosport 1HD
02:00 Taylor Fritz [12] v. Frances Tiafoe [20] Eurosport 1HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots