Ο Fritz πήρε το ντέρμπι και μπήκε τελικό! (vids)

 
Ο Fritz πήρε το ντέρμπι και μπήκε τελικό! (vids)
© Darren Carroll/USTA
tn team Σάββατο, 07 Σεπτεμβρίου 2024 - 6:02

Δυο φορές επέστρεψε από σετ πίσω ο Taylor Fritz, για να κερδίσει τον Frances Tiafoe για 7η συνεχόμενη φορά και να προκριθεί στον σπουδαιότερο τελικό της καριέρας του.

O Fritz επικράτησε του Tiafoe με 4-6, 7-5, 4-6, 6-4, 6-1 στο μεγάλο αμερικάνικο ντέρμπι των ημιτελικών του US Open και πήρε το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό, εκεί όπου βρισκόταν ήδη ο Jannik Sinner.

Ο Fritz βρέθηκε 2 φορές πίσω με σετ, αλλά μετά το break που έκανε στο 10ο game του 4ου σετ τα πάντα άλλαξαν, με τον 26χρονο Αμερικανό να κερδίζει τα 8 από τα 9 τελευταία games του αγώνα και να παίρνει τη νίκη σε 3 ώρες και 18 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτή ήταν η 7η νίκη του Fritz με αντίπαλο τον Tiafoe σε 8 συναντήσεις (7-1) και η 7η συνεχόμενη, αφού είχε χάσει μόνο τον πρώτο από τα 8 επίσημα παιχνίδια τους, το μακρινό 2016 στο Indian Wells.

Ήταν η 1η φορά που έπαιξε σε ημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης και τη συνδύασε με νίκη, για να προκριθεί και στον πρώτο του τελικό.

Στη σεζόν είναι ο 4ος τελικός του αλλά με διαφορά ο μεγαλύτερος, αφού οι άλλοι τρεις ήταν σε 250άρια. Συνολικά θα είναι ο 15ος τελικός της καριέρας του και θα διεκδικήσει τον 9ο τίτλο του (8-6).

Την Κυριακή, στις 21:00 ώρα Ελλάδας, ο Fritz θα γίνει ο πρώτος Αμερικανός που θα βρεθεί σε τελικό στο US Open από το 2006, όταν ήταν φιναλίστ ο Andy Roddick.

Θα αντιμετωπίσει τον πρωταθλητή του Australian Open και Νο.1 του κόσμου, Jannik Sinner, με τον οποίο έχει συναντηθεί μόνο άλλες 2 φορές στο παρελθόν και τις δυο στο Indian Wells, έχοντας από μια νίκη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots