Sinner και Fritz μονομαχούν για το τελευταίο major της χρονιάς

 
Sinner και Fritz μονομαχούν για το τελευταίο major της χρονιάς
© USTA
tn team Κυριακή, 08 Σεπτεμβρίου 2024 - 11:46

Ο Jannik Sinner και ο Taylor Fritz θα μονομαχήσουν απόψε στην αρένα του Arthur Ashe Stadium για το τρόπαιο του τελευταίου Grand Slam της χρονιάς. Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για τον μεγάλο τελικό.

Ο τελικός των ανδρών στο US Open θα κλείσει το πρόγραμμα του τουρνουά, ξεκινώντας στις 21:00 ώρα Ελλάδας.

Για τον Sinner θα είναι ο 2ος τελικός σε ένα Grand Slam, μετά το Australian Open στις αρχές της χρονιάς, όπου είχε κερδίσει και τον τίτλο. Διεκδικεί τον 2ο τίτλο του σε Slam και το 2ο στην καταπληκτική σεζόν που κάνει. Αν το κερδίσει θα κάνει και ένα μεγάλο βήμα για το Year-end No.1, παρότι είναι ακόμα αρκετά νωρίς, αφού θα έχει μια απόσταση 3.000 βαθμών στο Race από τους Zverev και Alcaraz.

Θα είναι ο 6ος τελικός του στη σεζόν, μετά από το Australian Open, το Ρότερνταμ, το Μαϊάμι, το Χάλε και το Σινσινάτι. Έχει κερδίσει και τους 5 προηγούμενους, συνεπώς θα διεκδικήσει τον 6ο τίτλο του στη χρονιά, καθώς και τον 9ο στους τελευταίους 13 μήνες!

Συνολικά θα παίξει για 20ή φορά στην καριέρα του σε έναν τελικό και θα διεκδικήσει τον 16ο τίτλο του, αφού έχει το εντυπωσιακό ρεκόρ των 15 νικών σε 19 τελικούς (15-4).

Ο Fritz θα βρεθεί για 1η φορά σε έναν τόσο σημαντικό τελικό και θα είναι ο πρώτος Αμερικανός που θα αγωνιστεί στον τελικό του US Open από το 2006, όταν ο Andy Roddick ήταν φιναλίστ. Επίσης ο Roddick ήταν και ο τελευταίος Αμερικανός πρωταθλητής του τουρνουά, το 2003.

Για τον Fritz θα είναι ο 4ος τελικός στη χρονιά, μετά από τρια 250άρια τουρνουά, σε Delray Beach (νικητής), Μόναχο (φιναλίστ) και Ίστμπουρν (νικητής). Συνολικά θα είναι ο 15ος τελικός της καριέρας του και θα διεκδικήσει τον 9ο τίτλο του (8-6).

Θα είναι η 3η φορά που θα αναμετρηθούν Sinner και Fritz, που έχουν παίξει 2 φορές στο Indian Wells. Το 2021 ο Fritz είχε κερδίσει στη φάση των "16", ενώ το 2023 ο Sinner είχε πάρει τη νίκη δύσκολα με 2-1 σετ, για τα προημιτελικά.

Το πρόγραμμα της Κυριακής (08/09):

Arthur Ashe Stadium:
21:00 Jannik Sinner [1] v. Taylor Fritz [12] Eurosport 1HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots