H Venus κέρδισε και τη βροχή! (vid)

 
H Venus κέρδισε και τη βροχή! (vid)
H Venus κέρδισε και τη βροχή! (vid)
tennisnews team Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2016 - 21:04

Η Daria Kasatkina έβαλε δύσκολα στη Venus Williams, σέρβιρε επιτυχημένα 4 φορές για την παραμονή της στο τουρνούα, έσωσε δύο match points, σε ένα από αυτά σταμάτησε τον αγώνα η βροχή, στο τέλος όμως η 36χρονη Αμερικανίδα πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη με 7-5, 4-6, 10-8, έπειτα από 2 ώρες και 41 λεπτά!

Μόλις μια μέρα μετά από τη δύσκολη επικράτησή της επί της Μαρίας Σάκκαρη στα τρία σετ, η Venus Williams χρειάστηκε να αγωνιστεί ξανά και μάλιστα για ακόμα έναν πολύ δύσκολο αγώνα. Μετά από 2 ώρες και 41 λεπτά μάχης, η 36χρονη Αμερικανίδα επικράτησε της 19χρονης Daria Kasatkina με 7-5, 4-6, 10-8 και προκρίθηκε στον 4ο γύρο του Wimbledon.

Η Venus είχε το πάνω χέρι στο μεγαλύτερο μέρος του 3ου σετ, δυσκολεύτηκε αρκετά όμως να το κλείσει. Έχασε δύο match point, το ένα από αυτά στο 14ο game, όταν ήταν μπροστά με 6-7, 30-40. Σε μια απίστευτη στιγμή, η βροχή σταμάτησε το παιχνίδι πάνω στο match point και η Αμερικανίδα έμοιαζε να μην πιστεύει στα μάτια της.

Όταν οι δυο παίκτριες επέστρεψαν στο court, η Kasatkina κέρδισε 3 πόντους στη σειρά και ισοφάρισε σε 7-7. Στη συνέχεια, σέρβιρε επιτυχημένα για 4η διαδοχική φορά για να μείνει στον αγώνα, ισοφαρίζοντας σε 8-8.

Τελικά το break έγινε από τη Venus, που αρχικά χρειάστηκε να επιστρέψει από το 15-30 για να κρατήσει το σερβίς της και να κάνει το 9-8, στο 18ο game όμως προηγήθηκε με 15-40 και είχε δύο ακόμη match points. Το τρίτο αποδείχτηκε και φαρμακερό, με την κάτοχο 7 Grand Slam τίτλων να ολοκληρώνει τον θρίαμβό της χάρη στο 37o αβίαστο λάθος της νεαρής Ρωσίδας.

Aυτή ήταν η 79η νίκη για τη Venus στο All England Club, όπου έχει κατακτήσει 5 Wimbledon τίτλους. Προκρίθηκε στις "16" καλύτερες του βρετανικού Grand Slam για 13η φορά στην καριέρα της, καθώς και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ένα επίτευγμα που δεν είναι καθόλου μικρό για μια τενίστρια στην ηλικία της.

Η σπουδαία Αμερικανίδα αθλήτρια θα αντιμετωπίσει στον 4ο γύρο την Carla Suarez Navarro, που πιο πριν κέρδισε τη Marina Erakovic με το εμφατικό 6-2, 6-2, σταματώντας μέσα σε 65 λεπτά την εκπληκτική πορεία της Νεοζηλανδής, που ξεκίνησε από τα προκριματικά την προσπάθειά της.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots