Με ανατροπή στον 3ο γύρο η Serena

 
Με ανατροπή στον 3ο γύρο η Serena
Με ανατροπή στον 3ο γύρο η Serena
tennisnews team Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2016 - 21:28

H Serena Williams είχε για άλλη μια φορά πολύ δύσκολο έργο απέναντι στην Christina McHale, έκανε όμως το 3 στα 3 απέναντι στην συμπατριώτισσά της επιστρέφοντας από σετ πίσω, για να εξασφαλίσει την είσοδό της στον 3ο γύρο του Wimbledon.

Η Serena Williams αντιμετώπισε για 3η φορά την Christina McHale στη φετινή σεζόν. Για 3η φορά δυσκολεύτηκε, αλλά για 3η φορά πανηγύρισε τη νίκη, επικρατώντας με 6-7 (7), 6-2, 6-4 της 24χρονης Αμερικανίδας στο Centre Court, που στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα είχε κλειστή την οροφή του.

Από την αρχή φάνηκε πως θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για τη Serena, καθώς έμεινε πίσω με 0-2, με 1-3 και με 2-4. Στο 8ο game κατάφερε να πάρει πίσω το break και να ισοφαρίσει σε 4-4, ενώ στο 10ο game είχε set point, το οποίο όμως έσβησε η McHale με ένα καλό σερβίς.

Η McHale κράτησε πιο εύκολα το σερβίς της τη δεύτερη φορά που σέρβιρε για να μείνει σε αυτό το σετ και ισοφάρισε σε 6-6, για να το στείλει σε tie-break. Εκεί κατάφερε να επιστρέψει από το 2-4 και το 4-5, για να κατακτήσει το πρώτο σετ στο 3ο της set point, χάρη σε ένα αβίαστο λάθος της Serena.

Η McHale κέρδισε και το πρώτο game του 2ου σετ, το σκηνικό άλλαξε άμεσα όμως, με τη Serena να καταφέρνει να βρει ρυθμό στο παιχνίδι της και να παίξει πολύ καλύτερο τένις στα επόμενα λεπτά. Η 34χρονη Αμερικανίδα κέρδισε 5 games στη σειρά, κάνοντας δύο διαδοχικά break, για να προηγηθεί με 5-1 και τελικά να κλείσει το σετ στο 6-2.

Αν και το παιχνίδι φαινόταν πως άρχισε να γυρνάει στην πλευρά της Serena, η McHale δεν το έβαλε κάτω και δεν έχασε την ψυχραιμία της. Ήταν πολύ σοβαρή και στο 3ο σετ, για να προηγηθεί αμέσως με break και να κάνει το 2-0. Η Williams κατάφερε να ισορροπήσει άμεσα την κατάσταση και να κάνει το break back για το 2-2.

Η McHale συνέχισε πάντως να έχει το προβάδισμα, κρατώντας εύκολα ή δύσκολα το σερβίς της, μέχρι και το 9ο game. Σε αυτό, η Serena κατάφερε να κάνει το break την πιο καθοριστική στιγμή, για να πάρει το προβάδισμα με 5-4 και λίγο αργότερα να σερβίρει επιτυχημένα για τη νίκη, έπειτα από 2 ώρες και 29 λεπτά αγώνα στο Centre Court.

H Serena, η οποία σέρβιρε 3 διαδοχικούς άσους στους 3 τελευταίους πόντους της αναμέτρησης, τελείωσε το παιχνίδι με 14 άσους και 54 winners, αλλά έκανε και 40 αβίαστα λάθη, δείχνοντας πολύ μεγάλη νευρικότητα σε κάποια σημεία του αγώνα. Η McHale ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 16 winners και 18 αβίαστα λάθη.

Η Serena έφτασε τις 81 νίκες στο Wimbledon, όπου έχει κερδίσει 6 τίτλους. Διεκδικεί τον 2ο συνεχόμενο τίτλο της φέτος, καθώς και τον 22ο τίτλο της σε Grand Slam διοργάνωση, στην προσπάθειά της να ισοφαρίσει το πολύ σπουδαίο ρεκόρ της Steffi Graf.

Στον 3ο γύρο, η 34χρονη Αμερικανίδα θα αντιμετωπίσει την Annika Beck, που έκανε ένα άψογο ματς και νίκησε την Aliaksandra Sasnovich με 6-2, 6-1. Η 22χρονη Γερμανίδα προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στις "32" καλύτερες του Wimbledon.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots