Απίστευτο φινάλε σε τελικό του Wimbledon (vid)

 
Απίστευτο φινάλε σε τελικό του Wimbledon (vid)
tennisnews team Κυριακή, 10 Ιουλίου 2016 - 1:46

Έναν απίστευτο επίλογο μας επεφύλασσε ο τελικός του μονού κοριτσιών στο Wimbledon, ανάμεσα στην Anastasia Potapova και στην Dayana Yastremska. Η 15χρονη Potapova κατέκτησε τον τίτλο μετά από ένα καταπληκτικό τουρνουά, ωστόσο μέχρι να εξασφαλίσει τη νίκη χρειάστηκε να δημιουργήσει 7 match points, αλλά και να παίξει δυο φορές τον ίδιο πόντο, εξαιτίας συνεχόμενων διαιτητικών λαθών!

Η Potapova είναι μόλις 15 ετών, αλλά αυτή την εβδομάδα απέδειξε πως μπορεί από τώρα να νικήσει τις καλύτερες junior παίκτριες του κόσμου. Αυτό έκανε και στο Wimbledon, όπου κατέκτησε το πρώτο της Grand Slam, κερδίζοντας στον τελικό την επίσης πολύ ταλαντούχα Yastremska, που είναι 16 ετών.

Η νεαρή Ρωσίδα είχε τα ηνία σε ολόκληρο το παιχνίδι και δίκαια έφτασε στη νίκη, με 6-4, 6-3. Ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ ωστόσο μέχρι να "κλειδώσει" αυτή τη νίκη, κάτι που έδωσε ακόμα μεγαλύτερη αξία στο τρόπαιό της. Η Yastremska δεν τα παρατούσε με τίποτα, σώζοντας 6 match points στο 9ο game του 2ου σετ, στο οποίο η Potapova σέρβιρε για τον τίτλο.

Το 6ο μάλιστα το έσωσε με έναν επεισοδιακό τρόπο, σε ένα απίστευτο σκηνικό, που δεν είχαμε ξαναδεί σε φινάλε τελικού. Η Potapova σέρβιρε, η Yastremska επέστρεψε άστοχα και στη συνέχεια πήρε challenge, για να αποδείξει πως οι επόπτες άφησαν λανθασμένα τον αγώνα να συνεχιστεί, αφού το πρώτο σερβίς της Ρωσίδας ήταν εκτός.

Μπορεί βέβαια η Ουκρανή τενίστρια να είχε δίκιο, αλλά ο διαιτητής του αγώνα δεν έπρεπε κανονικά να κάνει δεκτή την ένστασή της, καθώς όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο, το challenge της Yastremska έγινε αφού είδε πως η επιστροφή της είχε καταλήξει άουτ, δηλαδή αφού έπαιξε κανονικά τον πόντο.

Η Potapova πάντως, η οποία αναγκάστηκε να σηκωθεί από το έδαφος - όπου είχε πέσει για να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου - και να κάνει δεύτερο σερβίς, είδε το απίστευτο συμβάν να επαναλαμβάνεται. Αυτή τη φορά το challenge ήρθε πιο γρήγορα από την Yastremska, που είχε και πάλι δίκιο, αφού και αυτό το σερβίς της ήταν άστοχο! Η Potapova όχι μόνο δεν είχε κερδίσει, αλλά έχασε και τον πόντο με double fault, με αποτέλεσμα το σκορ να γίνει 40-40 στο 9ο game!

Συνήθως όταν κάποιος παίκτης ή κάποια παίκτρια δέχεται μια ψυχρολουσία σαν κι αυτή, το momentum αυτόματα αλλάζει χέρια. Με τρομερό πείσμα και ωριμότητα όμως, η Potapova ήταν η πιο σοβαρή παίκτρια και στους επόμενους πόντους, για να κλείσει τελικά τον θρίαμβό της στο 7ο match point της και να πανηγυρίσει την κατάκτηση του σημαντικότερου τίτλου της καριέρας της.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots