Djokovic: "Απέχω από το golden Slam, αλλά μπορώ να το κάνω" (vid)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © AELTC/Florian Eisele
tn team Κυριακή, 27 Ιουνίου 2021 - 19:56

Ο Novak Djokovic θα μπει στο Wimbledon με πολύ υψηλά επίπεδα αυτοπεποίθησης, προκειμένου να φέρει τον εαυτό του ακόμα πιο κοντά στον τεράστιο στόχο του golden Slam!

"Έδωσα στον εαυτό μου μια καλή ευκαιρία για να το πετύχω, ειδικά μετά τις νίκες μου στο Australian Open και στο Roland Garros. Αλλά ακόμα είμαι πολύ μακριά απ' αυτό το επίτευγμα. Θα προσπαθήσω όμως να το κάνω, χωρίς αμφιβολία. Θα παίξω στο Wimbledon τώρα και ελπίζω πως θα μπορέσω να κρατήσω ξανά στα χέρια μου το τρόπαιο", είπε ο Djokovic, ο οποίος βρίσκεται στο Wimbledon από την Παρασκευή.

Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου θα επιχειρήσει τις 2 επόμενες εβδομάδες όχι μόνο να φτάσει τους 20 Grand Slam τίτλους και να ισοφαρίσει το σπουδαίο ρεκόρ που μοιράζονται οι Roger Federer και Rafael Nadal, αλλά και να γίνει ο πρώτος τενίστας από το 1968 που θα έχει κερδίσει τα 3 πρώτα Grand Slam μιας σεζόν!

Αν τα καταφέρει, θα φτάσει ακόμα πιο κοντά σε κάτι που κανείς άλλος δεν έχει καταφέρει στην ιστορία του αθλήματος, το golden Slam, δηλαδή να κερδίσει όλα τα Slams και το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην ίδια χρονιά.

"Νιώθω καλά στο γρασίδι, νομίζω πως έχει βελτιωθεί πολύ το παιχνίδι μου στο γρασίδι όλα αυτά τα χρόνια. Κάθε Grand Slam αποτελεί το όρος Έβερεστ που έχει να ανεβεί ένας τενίστας. Είναι ένα τουρνουά δυο εβδομάδων, ταμπλό 128 παικτών και αγώνες best-of-five. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που συμβαίνουν στο γήπεδο και η πίεση είναι μεγάλη. Ξέρω πως να τα διαχειριστώ όλα αυτά, οπότε θα πάρω το κάθε τουρνουά ξεχωριστά και θα δούμε τι θα συμβεί.

"Σίγουρα ο στόχος μου είναι να κερδίσω το Wimbledon και το US Open, αλλά και όποιο άλλο τουρνουά πέρα από τα Grand Slams αποφασίσω να αγωνιστώ. Θα προσπαθήσω όμως να μείνω στο παρόν. Ξέρω πως αν κάνω σωστή διαχείριση, αν έχω την κατάλληλη ψυχοσύνθεση και την κατάλληλη σωματική κατάσταση, μπορώ να κερδίσω τους πάντες σε όλες τις επιφάνειες."

Ο Djokovic αναμένεται να ξεκινήσει τη Δευτέρα τις υποχρεώσεις του στο Wimbledon, αντιμετωπίζοντας στον 1ο γύρο τον Jack Draper από τη Μεγάλη Βρετανία.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots