Ήττα για τους αδερφούς Τσιτσιπά

 
Ήττα για τους αδερφούς Τσιτσιπά
tn team Παρασκευή, 02 Ιουλίου 2021 - 18:23

Οι Πέτρος και Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκαν σε δυο γεμάτα σετ από τους Jaume Munar και Cameron Norrie και ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στο Wimbledon.

Στο ντεμπούτο τους στο Wimbledon ως ομάδα και στην πρώτη τους αναμέτρηση στο γρασίδι, οι Πέτρος και Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν κοντά, αλλά δεν μπόρεσαν να κερδίσουν τους Munar και Norrie, από τους οποίους ηττήθηκαν με 7-5, 7-6 (5) για τον 1ο γύρο.

Ήταν δυο πολύ κλειστά σετ, με τους Munar και Norrie να κάνουν το μοναδικό break ολόκληρου του αγώνα στο τέλος του 1ου σετ, στο 12ο game και το σερβίς του Πέτρου, για να το κερδίσουν με 7-5.

Ο Βρετανός και ο Ισπανός είχαν χάσει 5 break points στο 4ο game (2-2), ενώ οι αδερφοί Τσιτσιπά είχαν τη μεγάλη τους ευκαιρία να φτάσουν πρώτοι στο break στο 11ο game, αλλά οι Norrie και Munar έσβησαν 2 break points με τη σειρά τους και έκαναν το υπέρ τους 6-5.

Στο 2ο σετ καμία από τις δυο ομάδες δεν έφτασε τόσο κοντά στο break, δηλαδή σε κάποιο break point. Το tie-break έδωσε τη λύση και εκεί οι Norrie και Munar πήραν από νωρίς τον έλεγχο, καθώς προηγήθηκαν με 4-1 και αργότερα με 6-3, έχοντας τριπλό match point. Oι δυο Έλληνες έσβησαν τα δυο πρώτα στο σερβίς του Στέφανου, αλλά στο 3ο, στο σερβίς του Norrie, η επιστροφή του Στέφανου με το backhand σταμάτησε στο φιλέ και το ματς ολοκληρώθηκε σε 1 ώρα και 36 λεπτά.

Ενδεικτικό του πόσο κλειστός ήταν ο αγώνας, είναι το γεγονός πως οι Munar και Norrie κέρδισαν μόνο 5 περισσότερους πόντους από τα αδέρφια Τσιτσιπά, 83 έναντι 78.

Στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσουν είτε τους Ivan Dodig και Filip Polasek, No.5 στο ταμπλό, είτε τους Norbert Gombos και Pedro Martinez.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots