"Κλείδωσε" το Νο.1 και μπήκε ημιτελικά η Barty (vid)

 
Ashleigh Barty
Ashleigh Barty © AELTC
tn team Τρίτη, 06 Ιουλίου 2021 - 19:49

H Ashleigh Barty κέρδισε την Ajla Tomljanovic με 2-0 σετ για να πάρει το τελευταίο εισιτήριο για τους ημιτελικούς του Wimbledon, εξασφαλίζοντας παράλληλα την παραμονή της στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Barty επιβλήθηκε της Tomljanovic με 6-1, 6-3 και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Wimbledon σε 66 μόλις λεπτά.

Έπαιξε πολύ καλά η 25χρονη, Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη σταθερά από το 2019, ολοκληρώνοντας τον αγώνα της με 22 winners και ισάριθμα αβίαστα λάθη. Αντίθετα, η Tomljanovic δεν μπόρεσε να κάνει το καλύτερό της παιχνίδι και έφτασε τα 20 αβίαστα λάθη, έχοντας μόλις 5 winners.

To 1ο σετ κράτησε μόνο 25 λεπτά, με την Barty να κερδίζει 6 games στη σειρά και να φτάνει με μεγάλη άνεση στην κατάκτησή του. Στο 2ο σετ η κορυφαία παίκτρια του ταμπλό "ξέφυγε" και πάλι από νωρίς με 4-1 και είχε ένα break point για το 5-1. Η Tomljanovic αντιστάθηκε σ' αυτό το σετ, έσβησε το break point και λίγο μετά κατάφερε να μειώσει σε 4-3, όμως χάρη σε ένα νέο break η Barty έκανε το 5-3 και σέρβιρε με επιτυχία για τη νίκη στο 9ο game.

Μόλις για 3η φορά προκρίθηκε σε έναν ημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης η Barty, πρώτη στο Wimbledon, μετά από την κατάκτηση του Roland Garros το 2019 και την πορεία της μέχρι τα ημιτελικά του Australian Open το 2020.

Με τη σημερινή νίκη, η 25χρονη Αυστραλή εξασφάλισε την παραμονή της στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης και μετά το τέλος του τρίτου Grand Slam της χρονιάς και ταυτόχρονα πλησίασε στον 2ο major τίτλο της, από τον οποίο πλέον απέχει 2 νίκες.

Το πρώτο βήμα θα επιχειρήσει να το κάνει την Πέμπτη, όταν και θα αντιμετωπίσει για τα ημιτελικά την πρωταθλήτρια του 2018, Angelique Kerber. Θα είναι η 6η τους συνάντηση στο tour, με την Kerber να έχει κερδίσει τις 3 από τις 5 προηγούμενες (3-2) αναμετρήσεις.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots