WTA
Νικηφόρα επιστροφή της Wozniacki στο US Open (vids)

 
Νικηφόρα επιστροφή της Wozniacki στο US Open (vids)
© USTA
tn team Τρίτη, 29 Αυγούστου 2023 - 6:15

Mε νίκη συνδύασε τη μεγάλη της επιστροφή στο US Open η Caroline Wozniacki, στον πρώτο της αγώνα σε Grand Slam μετά το comeback στο tour.

H Wozniacki επέστρεψε στο Flushing Meadows και στο Louis Armstrong Stadium, κερδίζοντας τη Ρωσίδα Tatiana Prozorova, No.227 στον κόσμο, με 6-3, 6-2.

Αυτή ήταν η πρώτη αναμέτρηση σε Grand Slam για την 33χρονη Δανέζα, Νο.1 στον κόσμο για 71 εβδομάδες.

Δεν ήταν το πιο εύκολο ματς για τη Wozniacki, αφού η Prozorova προερχόταν από το ταμπλό των προκριματικών, όπου κέρδισε τρια ματς. Κατάφερε παρόλα αυτά να ελέγξει τον ρυθμό και δεν κινδύνεψε άμεσα σε κανένα σημείο.

Στο 1ο σετ κέρδισε τα 4 τελευταία games και από το 2-3 έφτασε στο 6-3. Στο 2ο σετ "ξέφυγε" με 5-1 και απλοποίησε τα πράγματα. Αν και δεν μπόρεσε να κλείσει την πρόκριση στο σερβίς της, έκανε το 5ο της break στο παιχνίδι και διαμόρφωσε το τελικό 6-2 στο 2ο σετ, ολοκληρώνοντας το ματς σε 90 λεπτά.

Θυμίζουμε πως η Wozniacki επέστρεψε στο tour πριν από λίγες εβδομάδες και αγωνίστηκε στο Μόντρεαλ και στο Σινσινάτι. Αυτή ήταν η 2η νίκη της στο tour μετά το comeback και η 1η σε ένα Grand Slam.

Στον 2ο γύρο του US Open θα έχει μια πολύ δύσκολη αποστολή, ενάντια στην Petra Kvitova. Η Τσέχα, Νο.11 στο ταμπλό και κάτοχος 2 Grand Slam τίτλων, κέρδισε νωρίτερα την Cristina Bucsa με 6-1, 7-6 (5).

Σχεδόν 3 ώρες χρειάστηκε να μονομαχήσει η Coco Gauff, μέχρι να κάμψει την αντίσταση της Laura Siegemund με 3-6, 6-2, 6-4 στο Arthur Ashe Stadium. Η 18χρονη Αμερικανίδα, η οποία κέρδισε πριν λίγες μέρες τον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας της στο Σινσινάτι, θα παίξει στον 2ο γύρο με τη 16χρονη Mirra Andreeva, που έκανε μια ακόμα νίκη σε Grand Slam, απέναντι στην Olivia Gadecki, με 1-6, 6-3, 6-4.

Στον 2ο γύρο θα είναι και η Elena Rybakina, η οποία δεν αντιμετώπισε προβλήματα απέναντι στη Marta Kostyuk, την οποία κέρδισε με 6-2, 6-1. Στην επόμενη φάση η Καζάκα θα αντιμετωπίσει την Ajla Tomljanovic, που κέρδισε την Panna Udvardy με 3-6, 6-2, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots