Berrettini: "Δεν έχω δει ποτέ κάποιον σαν κι αυτόν"

 
Berrettini: "Δεν έχω δει ποτέ κάποιον σαν κι αυτόν"
© AELTC/Jonathan Nackstrund
tn team Κυριακή, 11 Ιουλίου 2021 - 23:19

Ο Matteo Berrettini εκθείασε τον Novak Djokovic μετά τον τελικό του Wimbledon, ενώ είπε ακόμα πως δεν γνωρίζει αν θα έχει ξανά τόσο μεγάλη ευκαιρία για να κερδίσει ένα Grand Slam, αλλά ξέρει πως μπορεί να το κάνει.

"Ήταν ένας εκπληκτικός μήνας στο γρασίδι. Κέρδισα το Queen's. Δεν περίμενα να κερδίσω έναν τόσο σπουδαίο τίτλο. Μετά κατάφερα να φτάσω στον τελικό του Wimbledon. Απ' όταν κέρδισα τον ημιτελικό, είχα πει πως δεν περίμενα να φτάσω μέχρι εδώ. Τώρα είμαι απογοητευμένος επειδή έχασα. Δεν έκανα το καλύτερό μου παιχνίδι σήμερα, αλλά γι' αυτό ευθύνεται και ο Novak, επειδή έπαιξε πολύ καλά. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία. Πρέπει να τον συγχαρώ για όλα όσα πέτυχε. Έδειξα ότι μπορώ να κερδίσω τον τίτλο. Δεν είμαι σίγουρος πως θα έχω ξανά τέτοια ευκαιρία, αλλά ξέρω πως μπορώ να το κάνω", είπε ο Berrettini στη συνέντευξη Τύπου μετά από τον τελικό του Wimbledon.

Για τη σωματική του κατάσταση και τις ενοχλήσεις που ένιωσε στο πόδι του κατά τη διάρκεια του τελικού, ο Ιταλός είπε: "Ένιωσα έναν πόνο στο πόδι μου, ευτυχώς δεν ήταν κάτι σοβαρό. Σίγουρα δεν ευθύνεται αυτό για την ήττα μου. Όπως είπα και πριν, όλα τα εύσημα πηγαίνουν στον Novak. Ήταν ένας μακρύς μήνας. Ήρθα στο Λονδίνο απευθείας από το Παρίσι. Έπαιξα αγώνες υψηλής έντασης, αγώνες best-of-five. Όταν φτάνεις στον τελικό, είναι λογικό να νιώθεις το σώμα σου να καταρρέει. Τώρα πρέπει να αναρρώσω και να ξεκουραστώ."

Για τον Djokovic είπε: "Αυτή τη στιγμή ο Novak κερδίζει τα σημαντικότερα τουρνουά του κόσμου και είναι αναμφίβολα ο δυσκολότερος αντίπαλος για όλους. Σημαίνει πολλά για μένα που έφτασα μέχρι τον τελικό και αντιμετώπισα τον Novak. Νιώθω πως σιγά-σιγά μεγαλώνω και πηγαίνω προς τη σωστή κατεύθυνση. Για να μπορέσω να τον κερδίσω όμως, πρέπει να βελτιώσω κάποια πράγματα. Όπως είπε και εκείνος στην απονομή, χάρη στον Rafa και στον Roger κατάφερε να βελτιωθεί μέσα στα χρόνια. Θα προσπαθήσω να κάνω το ίδιο χάρη σ' εκείνον, να βελτιωθώ.

Ο τρόπος που καλύπτει το court είναι απίστευτος. Ποτέ δεν έχω δει κάποιον σαν κι αυτόν. Είναι ο μόνος παίκτης που σε κάνει να νιώθεις έτσι. Επίσης έχει βελτιώσει πολύ το σερβίς του και την προσαρμογή των χτυπημάτων του στις γραμμές. Τακτικά έχει γίνει ο καλύτερος παίκτης μαζί με τον Federer. Μελετάει το παιχνίδι του αντιπάλου πολύ καλά και προσπαθεί να προσαρμόσει το τένις του ανάλογα με τον αγώνα. Δεν είναι κάτι εύκολο. Επίσης σήμερα θεωρώ ότι έπαιξε ρόλο και η εμπειρία του. Έπαιζε για 30ή φορά σε τελικό Grand Slam και για μένα ήταν η 1η. Ήξερε καλά πως έπρεπε να διαχειριστεί τα συναισθήματά του στον αγώνα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots