Wimbledon: Στη μάχη των προκριματικών Παπαμιχαήλ και Γραμματικοπούλου

 
Wimbledon: Στη μάχη των προκριματικών Παπαμιχαήλ και Γραμματικοπούλου
tn team Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2022 - 18:22

Ξεκινούν αύριο τα προκριματικά του γυναικείου ταμπλό του Wimbledon, όπου θα αγωνιστούν η Δέσποινα Παπαμιχαήλ και η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου.

Η Παπαμιχαήλ, η οποία σήμερα ανέβηκε στο Νο.147 του κόσμου (career high), είναι στο Νο.22 του ταμπλό των προκριματικών και στον 1ο γύρο θα αντιμετωπίσει τη Γερμανίδα Eva Lys, Νο.224 στον κόσμο. Ο αγώνας θα γίνει την Τρίτη, γύρω στις 16:00 ώρα Ελλάδας, καθώς θα είναι ο τρίτος αγώνας του Court 4 στις εγκαταστάσεις του Roehampton (ο πρώτος θα αρχίσει στις 13:00).

Αν προκριθεί στον 2ο γύρο, θα παίξει είτε με την Αυστραλή Seone Mendez, Νο.203 στον κόσμο, είτε με τη Σέρβα Natalija Stevanovic, Νο.255 στον κόσμο. Στον 3ο και τελευταίο γύρο των προκριματικών, διασταυρώνεται με την Αυστραλή Maddison Inglis, Νο.5 στο ταμπλό και Νο.129 στον κόσμο.

Η Γραμματικοπούλου θα παίξει στην πρεμιέρα της με την Αυστραλή Priscilla Hon, Νο.192 στον κόσμο. Θα είναι ο 2ος αγώνας του Court 12 του Roehampton την Τρίτη, δηλαδή θα αρχίσει γύρω στις 14:30 ώρα Ελλάδας.

Αν προκριθεί, θα αντιμετωπίσει είτε την Αμερικανίδα Katie Volynets, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.116 στον κόσμο, είτε τη Γερμανίδα Anna-Lena Friedsam, Νο.226 στον κόσμο με career high στο Νο.45.

Στον 3ο και τελευταίο προκριματικό γύρο, διασταυρώνεται επίσης με πολύ δυνατές παίκτριες, όπως είναι η Ρουμάνα Gabriela Lee, Νο.20 στο ταμπλό και Νο.152 στον κόσμο, αλλά και η Αμερικανίδα Sachia Vickery.

Η Γραμματικοπούλου, η οποία προέρχεται από την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό του Roland Garros, θα διεκδικήσει την 3η της είσοδο σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωση, 1η στο Wimbledon, όπου έχει παίξει άλλες 3 φορές (2017, 2018, 2019) χωρίς να ξεπεράσει τον 1ο γύρο των προκριματικών.

Η Παπαμιχαήλ, η οποία έπαιξε για 1η φορά στα προκριματικά ενός Grand Slam πέρσι στο US Open, θα αγωνιστεί για 1η φορά στο Wimbledon στην επαγγελματική της καριέρα, ενώ αυτό είναι το 4ο διαδοχικό Grand Slam που λαμβάνει μέρος στα προκριματικά.

Αναλυτικά το προκριματικό ταμπλό των γυναικών στο Wimbledon

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots