Wimbledon: Ήττα για τη Βαλεντίνη στο διπλό

 
Wimbledon: Ήττα για τη Βαλεντίνη στο διπλό
tn team Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022 - 21:06

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου είχε τη δυνατότητα να κάνει το ντεμπούτο της στο Wimbledon παίζοντας στο διπλό, όμως δεν θα συνεχίσει την πορεία της, καθώς γνώρισε την ήττα από τις Νο.15 του ταμπλό.

Η Γραμματικοπούλου ετοιμαζόταν να φύγει από το Λονδίνο, έμαθε όμως σήμερα ότι θα παίξει στο διπλό, καθώς οι Tamara Korpatsch και η Harmony Tan αποσύρθηκαν από το ταμπλό, εξαιτίας της κόπωσης της τελευταίας, από τον χθεσινό αγώνα 3 ωρών και 10 λεπτών με τη Serena Williams.

Έτσι η Ελληνίδα τενίστρια, που βρίσκεται στο Νο.142 της παγκόσμιας κατάταξης στα διπλά, μπήκε στο κυρίως ταμπλό ως alternate μαζί με τη συμπαίκτριά της από την Ταϊλάνδη, Peangtarn Plipuech.

Αντιμετώπισαν στο Court 5 του All England Club τις πολύ έμπειρες Nadia Kichenok και Raluca Olaru, Νο.15 στο ταμπλό, από τις οποίες ηττήθηκαν με 6-2, 6-3.

Στάθηκαν καλά Γραμματικοπούλου και Plipuech, που προηγήθηκαν με 2-1 στο 1ο σετ, ενώ έσωσαν 3 break points στο 5ο game, οι Kichenok και Olaru όμως είχαν και 4η ευκαιρία και πήραν τελικά το break για το 3-2.

Μετά απ' αυτό η Ουκρανή και η Ρουμάνα τενίστρια έκαναν δυο ακόμα break σε σύντομο χρονικό διάστημα, για να κλείσουν το 1ο σετ με 6-2 και να "ξεφύγουν" με 3-1 στο 2ο, το οποίο ολοκλήρωσαν στα 9 games.

Αυτό ήταν το ντεμπούτο της Βαλεντίνης στο Wimbledon στις γυναίκες και η πρώτη φορά που αγωνίστηκε στο All England Club. Θυμίζουμε πως συμμετείχε και στο ταμπλό των προκριματικών στα μονά, όπου ηττήθηκε στα 3 σετ από την Priscilla Hon, αλλά οι αγώνες των προκριματικών γίνονται στο Roehampton.

Στον 2ο γύρο του διπλού γυναικών, Kichenok και Olaru θα αντιμετωπίσουν τις Βρετανίδες Alicia Barnett και Olivia Nicholls.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots