Comeback με ήττα για τη Serena (vid)

 
Serena Williams
Serena Williams © AELTC
tn team Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022 - 0:40

H Serena Williams πάλεψε για 3 ώρες και 10 λεπτά στο μεγάλο της comeback στο Wimbledon, αλλά "λύγισε" στο tie-break του 3ου σετ από την Harmony Tan και αποκλείστηκε από το τουρνουά που έχει κατακτήσει 7 φορές.

Ήταν λογικό η Serena Williams να μη βρίσκεται στα καλύτερά της ένα χρόνο μετά από τον προηγούμενο αγώνα της και σχεδόν στα 41 της πια, όμως η σπουδαία Αμερικανίδα τενίστρια είχε διάθεση να παλέψει και έφτασε σε σημείο να σερβίρει για τη νίκη, δεν το αξιοποίησε όμως και τελικά γνώρισε την ήττα από την Harmony Tan με 7-5, 1-6, 7-6 (10-7).

Η κάτοχος 23 Grand Slams τίτλων έχασε δυο πολύ κλειστά σετ, το 1ο και το 3ο, παρότι είχε ευκαιρίες για να τα φέρει στο μέρος της. Στο 1ο σετ επέστρεψε από το 0-2 και προηγήθηκε με 4-2 και με 5-4, έχασε όμως τα 3 επόμενα games και το έχασε.

Στη συνέχεια κυριάρχησε στο 2ο σετ και προηγήθηκε με 5-0, αλλά στο 3ο σετ απώλεσε προβάδισμα με break 2 φορές. Πρώτα είχε προηγηθεί με 3-1, ενώ αργότερα έκανε ξανά break και προηγήθηκε με 5-4, δεν μπόρεσε όμως να σερβίρει για τη νίκη στο 10ο game και ισοφαρίστηκε ξανά (5-5).

Στο 12ο game έσωσε ένα match point και κατάφερε να ισοφαρίσει εκείνη σε 6-6, για να στείλει το σετ στο match tie-break, όπου προηγήθηκε με 4-0, αλλά έχασε 5 πόντους στη σειρά και μπήκε σε νέους μπελάδες. Η Tan συνέχισε να έχει το πάνω χέρι και προηγήθηκε με 8-6, για να ολοκληρώσει το tie break με 10-7, έπειτα από 3 ώρες και 10 λεπτά ενός συναρπαστικού αγώνα στο Centre Court.

Η 24χρονη Γαλλίδα, Νο.115 στην παγκόσμια κατάταξη, προκρίθηκε για 1η φορά στην καριέρα της στον 2ο γύρο του Wimbledon, όπου θα αντιμετωπίσει τη Sara Sorribes Tormo.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots