Ivanisevic: "Δεν μπορείς να αμφισβητείς τον Novak"

 
Ivanisevic: "Δεν μπορείς να αμφισβητείς τον Novak"
© AELTC
tn team Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2022 - 13:10

Ο Goran Ivanisevic μίλησε για τον θρίαμβο του Novak Djokovic και τη σημαντικότητα του τίτλου αυτού μετά απ' όσα έγιναν στην Αυστραλία, αλλά και το γεγονός ότι ποτέ δεν μπορείς να ξεγράψεις τον Nole.

Σε ερώτηση για το αν αμφέβαλλε για το αν θα μπορέσει να παίξει ξανά σ' αυτό το επίπεδο ο Djokovic, μετά απ' όσα συνέβησαν φέτος, ο Ivanisevic απάντησε: "Όχι, όχι, δεν μπορούμε να αμφισβητούμε ανθρώπους σαν τον Novak. Είναι σπουδαίος πρωταθλητής. Χρειάζεται χρόνο για να αναρρώσει από οποιαδήποτε συνθήκη, ότι και αν του συμβεί, αλλά δεν μπορείς να τον αμφισβητείς. Ήμασταν εκεί (στην Αυστραλία) όλη του η ομάδα. Απλά χρειαζόταν να βρει τη γαλήνη. Δεν είναι εύκολο να σχεδιάσεις να παίξεις κάπου, να είναι ζήτημα εβδομάδων, και ξαφνικά να αλλάξουν όλα. Δεν ήταν εύκολη η διαδρομή, αλλά αυτό που έγινε σήμερα ήταν το αποτέλεσμα. Αυτό το τρόπαιο και αυτή η χαρά στο Centre Court. Είναι πολύτιμο και το αξίζει."

Ο Ivanisevic μίλησε εκτενέστερα για τα δρώμενα της Αυστραλίας σε μια άλλη απάντηση: "Αυτό που του συνέβη ήταν πολύ μεγάλο. Πολλοί θα περίμεναν ότι θα το ξεχνούσε και θα επέστρεφε στις προπονήσεις μετά από δυο εβδομάδες, αλλά δεν έγινε έτσι. Χρειάστηκε πολύ χρόνο. Πρώτα ήρθε το Monte-Carlo και μετά το Βελιγράδι, όπου άρχισε να είναι καλύτερος. Μετά ήρθε η Μαδρίτη, η Ρώμη. Και στο Παρίσι ήταν πολύ καλός, αλλά ο Rafa ήταν καλύτερος εκείνη τη βραδιά. Πολλοί πίστεψαν ότι δεν θα επέστρεφε σ' αυτό το επίπεδο μετά απ' ό,τι έγινε στην Αυστραλία, ήταν τεράστιο σοκ. Ακόμα και για μένα ήταν, οπότε φανταστείτε για εκείνον. Είναι εκπληκτικό το πως ανάρρωσε και επέστρεψε. Είναι ηρωικό."

Για το πως προετοιμάστηκε για τον τελικό με τον Νικ Κύργιο: "Δεν μπορείς να προετοιμαστείς για έναν αγώνα με τον Νικ Κύργιο. Ο Νικ είναι ιδιοφυΐα, μια τενιστική ιδιοφυΐα. Δεν μπορείς να ξέρεις τι θα κάνει στο επόμενο χτύπημα. Επικεντρωθήκαμε στο τι θα κάνει ο Novak, τι χρειαζόταν να κάνει, τα πράγματα που θα έπρεπε να προσέξει. Ο Νικ ήταν ο καλύτερος server σήμερα, του το αναγνωρίζω αυτό. Μπορεί να παίξει εκπληκτικό τένις και είναι απρόβλεπτος, οπότε είναι σχεδόν αδύνατο να σχεδιάσεις κάποιο πλάνο εναντίον του. Δεν υπάρχουν πλάνα, στα πρώτα 15 λεπτά, ο καλύτερος receiver του κόσμου δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στο σερβίς του. Και μετά απ' αυτό του έκανε και break. Το κλειδί για μένα ήταν τα επίπεδα συγκέντρωσης του Novak, αυτά τα μικρά πράγματα που έκανε, όπως το να επιστρέφει όλα τα μεγάλα σερβίς του Νικ, ακόμα και τα δεύτερα σερβίς του, αφού ρίσκαρε αρκετά και σ' αυτά. Ο Novak επίσης γνωρίζει πως όταν ο Νικ αρχίζει να μιλάει, είναι ευάλωτος. Και αυτό συνέβη. Συνέβη στο 3ο σετ, όταν ο Νικ ήταν πάνω με 40-0 και ξαφνικά ο Novak του έκανε break. Ο Νικ ξεκίνησε να μιλάει με τον εαυτό του. Έτσι είναι ο Νικ. Εναντίον του πρέπει να εκμεταλλεύεσαι κάθε ευκαιρία που θα έρθει, γιατί δεν θα έχεις πολλές."

Για το US Open και το ενδεχόμενο να μην μπορέσει να παίξει εκεί ο Djokovic: "Υπάρχει μια ταινία που λέγεται 'Long, Hot Summer'. Πολλά τρελά πράγματα γίνονται στον κόσμο, κάθε μέρα κάτι αλλάζει, οπότε θα δούμε τι θα γίνει. Ακόμα έχουμε 1,5 μήνα, τα πάντα μπορούν να συμβούν. Αν πάμε στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα είναι πολύ όμορφο. Αν όχι, τι να κάνουμε; Υπάρχουν κι άλλα τουρνουά. Θα δούμε."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots