Wimbledon: Κανονικά Ρώσοι και Λευκορώσοι το 2023

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Tennis Photo Network
tn team Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023 - 23:29

Επιβεβαιώθηκε η επιστροφή των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών στο Wimbledon και τα υπόλοιπα events της Μεγάλης Βρετανίας για το καλοκαίρι του 2023. Η κοινή ανακοίνωση από την ATP και τη WTA.

Μετά το φιάσκο της περσινής απόφασης της LTA να μην επιτρέψει στους Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές να αγωνιστούν στο Wimbledon και τα υπόλοιπα βρετανικά τουρνουά της σεζόν του γρασιδιού, η πολιτική αλλάζει για το 2023, όπως επιβεβαιώθηκε και με επίσημη ανακοίνωση των ΑΤΡ και WTA σήμερα.

"Είμαστε χαρούμενοι που όλοι οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν στο Wimbledon και τα τουρνουά της LTA αυτό το καλοκαίρι. Η απόφαση πάρθηκε κατόπιν διαβουλεύσεων προκειμένου να βρεθεί μία βιώσιμη λύση που θα προστατεύει τη δικαιοσύνη του αθλήματος. Η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη και θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Wimbledon και την LTA για τις προσπάθειες τους να φτάσουν σε αυτό το αποτέλεσμα, επαναλαμβάνοντας την ομόφωνη καταδίκη της Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία", ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots