Djokovic: "Δεν έπαιξα καθόλου τένις στις Αζόρες - τώρα είμαι πολύ καλά"

 
Djokovic: "Δεν έπαιξα καθόλου τένις στις Αζόρες - τώρα είμαι πολύ καλά"
© AELTC / Ben Solomon
tn team Τρίτη, 04 Ιουλίου 2023 - 10:26

Ο Novak Djokovic μίλησε για τις διακοπές του στις Αζόρες, όπου είχε τη δυνατότητα να χαλαρώσει μετά από μια πιεστική χωμάτινη σεζόν και την κατάκτηση του 23ου Grand Slam τίτλου του, αλλά και να γεμίσει τις μπαταρίες του, νιώθοντας ξανά φρέσκος και έτοιμος για να κερδίσει το 24ο στο Wimbledon!

"Στις Αζόρες δεν έπαιξα καθόλου τένις. Έκανα αρκετή πεζοπορία με τη σύζυγό μου και πέρασα πολύ ποιοτικό χρόνο μαζί της. Τα νησιά είναι φανταστικά, όμορφα και πολύ απομακρυσμένα. Το φαγητό ήταν εκπληκτικό, το ίδιο και ο κόσμος, ήταν πολύ φιλικός. Ήταν ωραίες διακοπές και τις χρειαζόμουν γιατί βίωσα έντονες συναισθηματικές καταστάσεις στη χωμάτινη σεζόν, με όλο αυτό να κλιμακώνεται στο Παρίσι. Και ήξερα πως δεν θα έπαιζα σε άλλα τουρνουά στο χόρτο αν έφτανα μακριά στο Roland Garros, είναι κάτι που έχω να κάνω από το 2018. Ήμουν εξαντλημένος σωματικά και πνευματικά μετά το Παρίσι, το μόνο που χρειαζόμουν ήταν να επανασυγκροτηθώ. Τώρα νιώθω και πάλι πολύ καλά", είπε στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου στο Wimbledon o Djokovic, μετά τη νίκη του με 3-0 σετ επί του Pedro Cachin.

Ήταν η 29η διαδοχική νίκη για τον Σέρβο στο τουρνουά, το οποίο διεκδικεί για 5η διαδοχική φορά και για 8η συνολικά στην καριέρα του. Συνολικά μετράει 87 νίκες στο SW19, με πολλές από αυτές να είναι στο Centre Court, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν καλείται να διαχειριστεί άγχος, κάθε φορά που βγαίνει στο γήπεδο.

"Πάντα θα υπάρχει άγχος, είσαι σε ένα γεμάτο στάδιο σε ένα από τα πιο σημαντικά τενιστικά γήπεδα του πλανήτη. Παρότι έχω πολλή εμπειρία και έχω παίξει πολλές φορές σ' αυτό το γήπεδο, ακόμα υπάρχει άγχος. Δεν μπορώ να θυμηθώ την τελευταία φορά που έπαιξα έναν επίσημο αγώνα τένις, ειδικά σε Slam, και να μην ένιωσα την παραμικρή νευρικότητα. Αυτό είναι το κανονικό, από εκεί και πέρα έχει να κάνει με το πως θα προσαρμοστείς και θα το ελέγξεις για να βγεις πιο παραγωγικός μέσα απ' αυτό."

Τέλος, ο Djokovic αναφέρθηκε και στο πρωτοφανές περιστατικό με την παρατεταμένη διακοπή λόγω της βροχής, αφού παρότι η οροφή χρειάζεται μόνο λίγα λεπτά για να κλείσει, το ματς μετά το 1ο σετ διακόπηκε για 1,5 ώρα περίπου, αφού το χορτάρι παρέμενε νωπό και γλιστερό.

"Μιλήσαμε γι' αυτό, ήμουν σε συνεχή επικοινωνία και με τον διαιτητή και με τον supervisor, ακόμα και ο πρόεδρος του κλαμπ ήρθε να μας μιλήσει. Υπήρξε ένα μπέρδεμα γιατί ποτέ δεν είχαν αντίστοιχη εμπειρία με την οροφή. Συνήθως παίρνει 10-20 λεπτά με τον κλιματισμό να στεγνώσει το χορτάρι, όπως συνέβη στο Court 1. Ήταν πολύ περίεργο που δεν έγινε αυτό ούτε σε μια ώρα. Πιστεύω πως το κοιτάνε και θα είναι καλύτερο να εξηγήσει τι συνέβη το ίδιο το τουρνουά. Το χορτάρι είναι μια πολύ ευαίσθητη επιφάνεια και η συντήρησή του στη βροχή είναι μια πρόκληση. Ήμασταν τυχεροί που σταμάτησε να βρέχει και τελικά παίξαμε με ανοιχτή την οροφή."

O Djokovic θα επιστρέψει στο Centre Court την Τετάρτη για την αναμέτρησή του με τον Jordan Thompson.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots