Τσιτσιπάς: "Θέλω να κερδίσω το Wimbledon, αλλά δεν το σκέφτομαι"

 
Τσιτσιπάς: "Θέλω να κερδίσω το Wimbledon, αλλά δεν το σκέφτομαι"
© AELTC / Eddie Keogh
tn team Κυριακή, 09 Ιουλίου 2023 - 10:03

Όταν ρωτήθηκε για τις φιλοδοξίες του στο Wimbledon, o Στέφανος Τσιτσιπάς δεν αρνήθηκε ότι θα ήθελε να σηκώσει το τρόπαιο, ωστόσο μένει προσγειωμένος στο παρόν και βλέπει το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Τι είπε για τον αγώνα του με τον Christopher Eubanks.

"Πάντα είναι καλό να κερδίζεις στα 3 σετ, ειδικά τώρα που είχα κάποιους μεγάλους αγώνες τις τελευταίες μέρες. Είμαι ευχαριστημένος με το πως χειρίστηκα σήμερα τις καταστάσεις και πως έμεινα συγκεντρωμένος. Ελπίζω σε μια καλή αποθεραπεία και είμαι σίγουρος πως θα είμαι πιο ξεκούραστος στον επόμενο αγώνα", είπε ο Τσιτσιπάς στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου, μετά τη νίκη του με 3-0 σετ επί του Laslo Djere.

Για την προσέγγισή του και το στόχο του στο τουρνουά, είπε: "Η προσέγγισή μου είναι να σκέφτομαι μόνο το επόμενο παιχνίδι. Υπάρχουν πολλοί παίκτες εδώ που είναι σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά αυτή την πρόκληση βάζω στον εαυτό μου. Να βρει τις λύσεις κάθε φορά απέναντι σε παίκτες με διαφορετικό στυλ. Σήμερα είχα έναν πολύ διαφορετικό αντίπαλο σε σχέση με τον Andy Murray, για παράδειγμα. Προσεγγίζω κάθε παιχνίδι διαφορετικά. Εννοείται πως θα ήθελα να κερδίσω το Wimbledon και σε κάθε αγώνα νιώθω ότι πλησιάζω περισσότερο, όμως είμαι της φιλοσοφίας να μην πιέζεις τα πράγματα, γιατί όταν το κάνεις μπορεί να έχει αντίθετο αποτέλεσμα. Πρέπει να αφήνεις τα πράγματα να κυλάνε μόνα τους."

Και πότε τελικά σκέφτεται τον τίτλο: "Όταν είσαι στον τελικό. Μου έχει συμβεί. Λίγοι παίκτες έχουν καταφέρει να παίξουν σε τελικό Grand Slam, εγώ βρέθηκα εκεί 2 φορές και ήταν οι καλύτερες στιγμές στην καριέρα μου. Αυτές οι καταστάσεις μπορούν να σε κυριεύσουν, σκέφτεσαι τα παιδικά σου χρόνια, πόσο μακριά έχεις φτάσει, από που ξεκίνησες και ότι τώρα μπορείς να βρίσκεσαι στο Rod Laver ή στο Philippe Chatrier και να παλεύεις για ένα όνειρο που μοιράζονται εκατομμύρια παιδιά. Σε εκείνο το σημείο υποθέτω πως είναι φυσιολογικό να τα σκέφτεσαι όλα αυτά, σημαίνει πως σε νοιάζει, πως είσαι στο παρόν."

Για τον επόμενο αγώνα του, ενάντια στον φορμαρισμένο, αλλά όχι τόσο γνωστό στο tour, Christopher Eubanks, είπε: "Προπονηθήκαμε μαζί πριν από λίγες εβδομάδες στην Στουτγκάρδη. Είναι πολύ καλός παίκτης στο χορτάρι, έχει παρόμοιο στυλ με μένα, κάνει σερβίς-βολέ, χτυπάει πολύ νωρίς την μπάλα και τα πήγε πολύ καλά στη Μαγιόρκα πρόσφατα. Δεν έχουμε ξαναπαίξει αντίπαλοι. Μου αρέσει το παιχνίδι του, θα προσπαθήσω να σπάσω το σερβίς του και να επιβάλλω το δικό μου παιχνίδι, αυτή είναι η στρατηγική μου. Είναι ψηλός παίκτης και έχει καλό σερβίς, αυτό είναι κάτι που γνωρίζω πολύ καλά. Το σερβίς του θα είναι μια πρόκληση, θα δουλέψω και τα υπόλοιπα και θα προσπαθήσω να κερδίσω."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots