WTA
Halep, Radwanska συμπλήρωσαν το "καρέ"

 
Simona Halep
Simona Halep
tennisnews team Παρασκευή, 09 Μαϊος 2014 - 19:35

Η Simona Halep και η Agnieszka Radwanska συμπλήρωσαν το "καρέ" των ημιτελικών του Mutua Madrid Open. Η Halep ήταν συγκλονιστική και νίκησε άνετα την Ana Ivanovic με 6-2, 6-2, ενώ η Radwanska κέρδισε στον τελευταίο προημιτελικό την Caroline Garcia με 6-4, 4-6, 6-4. Kvitova-Halep και Radwanska-Sharapova οι ημιτελικοί της Μαδρίτης.

Με μια εμφάνιση που θα μπορούσε να της δώσει ακόμα και τίτλο, η Halep ξεπέρασε μέσα σε μια ώρα το εμπόδιο της Ivanovic στo Arantxa Sanchez Vicario. Η Σέρβα μπήκε δυνατά και κέρδισε τα δυο πρώτα games του αγώνα, όμως από εκεί και πέρα η Νο4 τενίστρια στο ταμπλό έδειξε να ζεσταίνεται και επέβαλλε το ρυθμό της, κερδίζοντας 7 συνεχόμενα games.

Παρόμοιο το σκηνικό και στο 2ο σετ, όπου η Ρουμάνα ήταν και πάλι καλύτερη και δε δυσκολεύτηκε να επαναλάβει το κατόρθωμά της, κερδίζοντας την πρώην Νο1 στον κόσμο Ivanovic μέσα σε 60 λεπτά. Η Halep θα παίξει για 2η φορά φέτος σε ημιτελικά Premier Mandatory διοργάνωσης, απέναντι στην Petra Kvitova.

Στον τελευταίο προημιτελικό της ημέρας, η Radwanska δεν είχε εύκολο έργο αλλά έκαμψε τη σθεναρή αντίσταση της Caroline Garcia στα τρία σετ. Η 20χρονη Γαλλίδα ολοκλήρωσε την καλύτερή εβδομάδα στην καριέρα της, αφού ξεκίνησε από τα προκριματικά του τουρνουά και έφτασε μέχρι τις "8", αποκλείοντας μεταξύ άλλων τις Angelique Kerber και Sara Errani.

Η Radwanska δεν έγινε το επόμενο θύμα της εκπληκτικής αυτής πορείας, αφού έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα, περιόρισε τη Garcia και την ανάγκασε να κάνει λάθη χάρη στις εντυπωσιακές αμυντικές τις ικανότητες. Χωρίς πάντως να το κάνει εύκολα, η "Aga" πήρε τη νίκη με 6-4, 4-6, 6-4, σε δυο ώρες και 17 λεπτά.

Στα ημιτελικά η Πολωνή θα αντιμετωπίσει τη Maria Sharapova, που ξεπέρασε με σπουδαία ανατροπή το εμπόδιο της Νο2 στον κόσμο και πρωταθλήτριας του Αυστραλιανού Όπεν, Na Li.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots