WTA
Επέστρεψε στον τελικό του Μόντρεαλ η Halep (vid)

 
Επέστρεψε στον τελικό του Μόντρεαλ η Halep (vid)
Επέστρεψε στον τελικό του Μόντρεαλ η Halep (vid)
tennisnews team Σάββατο, 30 Ιουλίου 2016 - 21:57

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Simona Halep προκρίθηκε στον τελικό του Rogers Cup στο Μόντρεαλ του Καναδά. Σε έναν αμφίρροπο και απρόβλεπτο ημιτελικό, η Ρουμάνα προηγήθηκε με σετ και με break, αλλά βρέθηκε πίσω με break στο 3ο σετ, πριν τελικά καταφέρει να κερδίσει την Angelique Kerber και φτάσει τις 9 διαδοχικές νίκες στο tour.

Μπορεί να προηγήθηκε με σετ και με break σε λιγότερο από μια ώρα αγώνα, αλλά η Simona Halep χρειάστηκε να επιστρέψει από το 0-2 στο 3ο σετ για να κάμψει την αντίσταση της Anglelique Kerber, με 6-0, 3-6, 6-2, σε έναν αγώνα με πολλές εναλλαγές συναισθημάτων, για την ημιτελική φάση του Rogers Cup.

H 24χρονη Ρουμάνα, Νο. 5 στο ταμπλό, πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Μόντρεαλ, ισοφαρίζοντας την καλύτερή της επίδοση στο κορυφαίο τουρνουά του Καναδά. Αύριο θα προσπαθήσει να κάνει αυτό που δεν της επέτρεψε ένας τραυματισμός πέρσι, να διεκδικήσει το τρόπαιο στην Premier 5 διοργάνωση του Κεμπέκ.

H Kerber έκανε ένα πολύ κακό 1ο σετ, το οποίο ολοκλήρωσε με 20 αβίαστα λάθη! Όλα αυτά, την ίδια στιγμή που η Halep έπαιζε το καλύτερό της τένις, ήταν σχεδόν αλάνθαστη (έκανε δύο αβίαστα λάθη) και έφτασε με χαρακτηριστική άνεση στο 6-0, για να κάνει το πρώτο της bagel απέναντι στη Γερμανίδα.

Η πρωταθλήτρια του Australian Open προσπάθησε να αλλάξει την κατάσταση στο 2ο σετ και αρχικά κατάφερε να προσφέρει περισσότερο ανταγωνισμό, κερδίζοντας περισσότερους πόντους στο σερβίς της. Η Halep πάντως συνέχισε να βρίσκει ευκαιρίες και στο 5ο game "έσπασε" τη Γερμανίδα για 4η φορά, αποκτώντας προβάδισμα με σετ και με break, για το 6-0, 3-2.

Η Kerber κατάφερε να κάνει αμέσως το break back και να παραμείνει κοντά στη Halep σε αυτό το 2ο σετ, ενώ στο πολύ κρίσιμο 7ο game, έσωσε δύο break points και κράτησε το σερβίς της για να περάσει μπροστά με 4-3.

Η Γερμανίδα συνέχισε να είναι πιο ψύχραιμη από τη Ρουμάνα, που έκανε περισσότερα λάθη, με αποτέλεσμα να χάσει ξανά το σερβίς της στο 8ο game. Αφού έσωσε ένα ακόμη break point στο 9ο game, η Kerber κράτησε το σερβίς της για το 6-3 και έφτασε τα 4 κερδισμένα games στη σειρά.

Η Kerber διατήρησε το momentum και προηγήθηκε με 2-0 στο 3ο σετ, αλλά το σερί της σταμάτησε εκεί. Μετά από 6 διαδοχικά χαμένα games, η Halep έφερε ξανά την αναμέτρηση στα μέτρα της, κυριαρχώντας απόλυτα στα επόμενα λεπτά. Η Ρουμάνα κέρδισε για 2η φορά στον ίδιο αγώνα 6 συνεχόμενα games απέναντι στη Νο. 2 τενίστρια της παγκόσμιας κατάταξης και πήρε το αποφασιστικό σετ με 6-2, έπειτα από 1 ώρα και 38 λεπτά.

Αυτή ήταν η 4η νίκη για τη Halep με αντίπαλο την Kerber, σε 6 αναμετρήσεις (4-2). Έφτασε επίσης τις 9 διαδοχικές νίκες στο tour, αφού θυμίζουμε πως προέρχεται από την κατάκτηση του BRD Bucharest Open της πατρίδας της.

Θα περιμένει τον δεύτερο ημιτελικό (01:00GR, SuperTennis), ανάμεσα στην Madison Keys και τη μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης, Kristina Kucova, για να μάθει την τελευταία της αντίπαλο στο τουρνουά του Καναδά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots