WTA
Στο Νο. 2 η Halep, επιστροφή στο Top 10 για Serena

 
Στο Νο. 2 η Halep, επιστροφή στο Top 10 για Serena
Στο Νο. 2 η Halep, επιστροφή στο Top 10 για Serena
tennisnews team Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019 - 17:00

H Simona Halep έκανε το πρώτο βήμα για την επιστροφή της στην κορυφή του κόσμου ανεβαίνοντας στο Νο. 2 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ στο Top 10 μετά από 2 χρόνια επέστρεψε η Serena Williams.

Μετά και την παρουσία της στον τελικό του Qatar Total Open, η Simona Halep κέρδισε μια θέση και είναι πλέον στο Νο. 2 της παγκόσμιας κατάταξης, πίσω μόνο από τη Naomi Osaka.

Μια θέση κέρδισε και η Sloane Stephens, που ανέβηκε στο Νο. 3 και άφησε στο Νο. 4 την Petra Kvitova. Την κορυφαία πεντάδα συμπληρώνει η Karolina Pliskova και πίσω της βρίσκονται οι Elina Svitolina (No. 6), Angelique Kerber (No. 7), Kiki Bertens (No. 8), Aryna Sabalenka (No. 9) και Serena Willams (No. 10).

Η Williams μπορεί να μην αγωνίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά εκμεταλλεύτηκε την απώλεια βαθμών που είχε η Caroline Wozniacki, που από το Νο. 10 υποχώρησε στο Νο. 14. Η κάτοχος 23 Grand Slam τίτλων, είναι πίσω στο Top 10 για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2017, περίοδος στην οποία απουσίαζε από τα courts εξαιτίας της εγκυμοσύνης της.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Σταθερή στο Νο. 38 της παγκόσμιας κατάταξης παρέμεινε η Μαρία Σάκκαρη, όπως σταθερή έμεινε και η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, στο Νο. 171. Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ κέρδισε 2 θέσεις και βρίσκεται στο Νο. 458, ενώ λίγο πίσω της είναι η Ελένη Κορδολαίμη, στο Νο. 498. Στην παγκόσμια κατάταξη βρίσκεται και η Λένα Δανιηλίδου, που είναι στο Νο. 856 με 3 βαθμούς. 

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη της WTA:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots