WTA
Κέρδισε 6 θέσεις η Σάκκαρη

 
Κέρδισε 6 θέσεις η Σάκκαρη
Κέρδισε 6 θέσεις η Σάκκαρη
tennisnews team Δευτέρα, 08 Απριλίου 2019 - 13:31

Η πρώτη εβδομάδα της Μαρίας Σάκκαρη στη χωμάτινη σεζόν ήταν πολύ καλή και αυτό αποτυπώθηκε και στην παγκόσμια κατάταξη της WTA. 

Η Σάκκαρη συνδύασε τη πρώτη της εβδομάδα στη χωμάτινη σεζόν με την πρώτη της πρόκριση σε προημιτελικό για το 2019, αλλά και την πρώτη της Top 10 νίκη στη χρονιά, απέναντι στην περσινή πρωταθλήτρια του Charleston, Kiki Bertens.

Εκτός από την Bertens, No. 6 στην παγκόσμια κατάταξη, κέρδισε τις Conny Perrin και Andrey Petkovic για να μπει στα προημιτελικά του Volvo Car Open, όπου ηττήθηκε από τη φιναλίστ του τουρνουά, Caroline Wozniacki.

Κάνοντας την καλύτερη εβδομάδα της στη χρονιά ως τώρα, η Μαρία κέρδισε και 6 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη της WTA αυτή την εβδομάδα, επιστρέφοντας στο Νο. 44.

H Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου έχασε 9 θέσεις αυτή την εβδομάδα και υποχώρησε στο Νο. 178, ενώ η Δέσποινα Παπαμιχαήλ κέρδισε 13 θέσεις και βρίσκεται στο Νο. 477. Η Ελένη Κορδολαίμη είναι στο Νο. 503 με 46 βαθμούς και στο Νο. 858 βρίσκεται η Λένα Δανιηλίδου, με 3 βαθμούς.

 

Δεν υπήρξαν σημαντικές αλλαγές στις πρώτες θέσεις της κατάταξης. Η Naomi Osaka παραμένει στο Νο. 1 και την ακολουθούν οι Simona Halep και Petra Kvitova στο Νο. 2 και στο Νο. 3 αντίστοιχα. Στο Νο. 4 είναι η Karolina Pliskova και την κορυφαία 5άδα συμπληρώνει η Angelique Kerber.

Η Elina Svitolina είναι στο Νο. 6, κερδίζοντας τη θέση που έχασε η Kiki Bertens, η οποία είναι πια στο Νο. 7. Στο Νο. 8 είναι η Sloane Stephens, στο Νο. 9 η Ashleigh Barty και στο Νο. 10 η Aryna Sabalenka.

Η Petra Martic σημείωσε μια μεγάλη άνοδο 13 θέσεων και επέστρεψε στο Top 40. Τέλος, η Victoria Azarenka, η οποία αγωνίστηκε στον πρώτο της τελικό μετά από 3 χρόνια, κέρδισε 7 θέσεις και ανέβηκε στο Νο. 60.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots