WTA
Παρέμεινε στο Νο. 39 η Σάκκαρη

 
Παρέμεινε στο Νο. 39 η Σάκκαρη
Παρέμεινε στο Νο. 39 η Σάκκαρη
tennisnews team Δευτέρα, 13 Μαϊος 2019 - 14:15

Η Μαρία Σάκκαρη παρέμεινε στο Νο. 39 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA αυτή την εβδομάδα. Στο Νο. 4 σκαρφάλωσε η Kiki Bertens, ενώ την κορυφή πλησίασε η Simona Halep.

Η Bertens κατέκτησε τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας της την περασμένη εβδομάδα στη Μαδρίτη και κέρδισε 3 θέσεις, για να σκαρφαλώσει στο Νο. 4 του κόσμου και να βελτιώσει την καλύτερή της επίδοση.

Από μια θέση κέρδισαν οι Simona Halep και Angelique Kerber, στο Νο. 2 και στο Νο. 3 αντίστοιχα, με τη Halep να πλησιάζει στους 239 βαθμούς την κορυφή. Εκεί παρέμεινε η Naomi Osaka, που διανύει τη 16η διαδοχική εβδομάδα της στο Νο. 1.

Την κορυφαία 5άδα της κατάταξης συμπληρώνει η Petra Kvitova, που έχασε 3 θέσεις αυτή την εβδομάδα και υποχώρησε στο Νο. 5. Η Elina Svitolina παρέμεινε στο Νο. 6, ενώ 2 θέσεις έχασε η Karolina Pliskova, στο Νο. 7. Το Top 10 συμπληρώνουν οι Sloane Stephens (No. 8), Ashleigh Barty (No. 9) και Aryna Sabalenka (No. 10), που παρέμειναν σταθερές στις θέσεις τους.

Στο Top 15 για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2016 επέστρεψε η Belinda Bencic, ενώ το career high της βελτίωσε η Petra Martic, που στα 28 της χρόνια ανέβηκε για πρώτη φορά στο Νο. 28 του κόσμου.

H παγκόσμια κατάταξη της WTA

Στο Νο. 39 του κόσμου παρέμεινε η Μαρία Σάκκαρη, η οποία είχε κερδίσει 12 θέσεις την προηγούμενη εβδομάδα, χάρη στην κατάκτηση του πρώτου τίτλου στην καριέρα της, στο Ραμπάτ του Μαρόκου.

Δυο θέσεις κέρδισε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, η οποία βρίσκεται στο Νο. 196 του κόσμου. Μια θέση έχασε η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, που είναι στο Νο. 483, ενώ στο Νο. 507 παρέμεινε η Ελένη Κορδολαίμη και στο Νο. 862 βρίσκεται η Λένα Δανιηλίδου.

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots