WTA
Στο Νο. 29 του κόσμου η Σάκκαρη

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Δευτέρα, 20 Μαϊος 2019 - 7:57

Μετά τη φανταστική της εβδομάδα στη Ρώμη, η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε 10 θέσεις και ισοφάρισε το προσωπικό της career high, επιστρέφοντας στο Top 30 της WTA.

Η Σάκκαρη πέρασε μια δύσκολη περίοδη και έφτασε να είναι εκτός Top 50 μετά από αρκετό καιρό. Κατάφερε με τον τίτλο της στο Ραμπάτ -τον πρώτο προσωπικό τίτλο στο WTA Tour- να επιστρέψει στο Top 40, ενώ σήμερα πραγματοποίησε την μεγάλη επιστροφή της και στο Top 30, ισοφαρίζοντας το career high της.

Αφήνοντας 10 θέσεις πίσω της, η 23χρονη Ελληνίδα σκαρφάλωσε στο Νο. 29 του κόσμου, χάρη στην παρουσία της στα ημιτελικά του Internazionali BNL d' Italia, ένα τουρνουά στο οποίο είχε μπει από το Νο. 51 και έδωσε προκριματικούς αγώνες.

Το επίπεδό της ήταν πολύ υψηλό και πέτυχε 6 διαδοχικές νίκες στο Foro Italico, με σημαντικότερες αυτές απέναντι στις Petra Kvitova, Anett Kontaveit και Kristina Mladenovic. Στις τελευταίες της 13 αναμετρήσεις, πέτυχε 11 νίκες!

Στο Νο. 1 του κόσμου παρέμεινε για μια ακόμα εβδομάδα η Naomi Osaka, ενώ στο Νο. 2 βρίσκεται πια η Karolina Pliskova, που μετά από την κατάκτηση του Internazionali BNL d' Italia κέρδισε 5 θέσεις. Η φιναλίστ της Ρώμης, Johanna Konta, κέρδισε 16 θέσεις και επέστρεψε στο Νο. 26.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Πάντα στη 2η θέση της χώρας μας, βρίσκεται η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, η οποία κέρδισε 3 θέσεις αυτή την εβδομάδα και είναι στο Νο. 193 του κόσμου. Ακόμα δυο Ελληνίδες βρίσκονται στην παγκόσμια κατάταξη της WTA. Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, που κέρδισε 11 θέσεις και είναι στο Νο. 472, και η Ελένη Κορδολαίμη, που υποχώρησε 3 θέσεις, στο Νο. 510.

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots