WTA
Δεν έπαιξε στο γρασίδι, αλλά κέρδισε η Σάκκαρη (vids)

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019 - 20:03

Η Μαρία Σάκκαρη έπαιξε καλό τένις και κέρδισε τη Heather Watson με 2-0 σετ στην πρεμιέρα της στο Nottingham Open, δεν έκανε όμως και το ξεκίνημά της στην grass court season η Ελληνίδα, καθώς ο αγώνας έγινε σε indoor γήπεδο.

Η Σάκκαρη επικράτησε της Watson με 6-4, 6-3 σε 84 λεπτά και προκρίθηκε στη φάση των "16" του Nottingham Open.

Η αναμέτρηση αυτή, όπως και πολλές άλλες, ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη, έγινε όμως σήμερα και μάλιστα σε indoor γήπεδο και όχι στις κανονικές χορτάρινες εγκαταστάσεις του τουρνουά, εξαιτίας της ακατάπαυστης βροχής των τελευταίων ημερών στο Νότιγχαμ.

Έτσι, η Μαρία θα χρειαστεί να περιμένει λίγο παραπάνω για να πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της στη σεζόν του γρασιδιού.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια χρειάστηκε να σβήσει 2 break point για να κρατήσει το σερβίς της στο 3ο game, αλλά αργότερα ανέβασε την απόδοσή της και έγινε εκείνη η πιο απειλητική παίκτρια. Η Watson έσβησε με τη σειρά της 2 break point στο 8ο game για το 4-4 και τελικά το break έγινε για τη Μαρία στο 10ο game, για να κατακτήσει το σετ με 6-4.

Στο 2ο σετ η Ελληνίδα έμεινε πίσω με break στο 1-2, αλλά απάντησε με συνεχόμενα break και 4 κερδισμένα games στη σειρά, για να αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο στο 5-2. Ακολούθησαν δυο love service games, ένα για τη Βρετανίδα και ένα για τη Μαρία, που "κλείδωσε" τη νίκη στο 9ο game, έπειτα από 1 ώρα και 24 λεπτά παιχνιδιού.

Αν φτιάξει ο καιρός στο Νότιγχαμ, θα παίξουν στο γρασίδι αύριο οι παίκτριες, ειδάλλως θα συνεχιστεί το τουρνουά με τον 2ο γύρο ξανά στα κλειστά γήπεδα με σκληρές επιφάνειες.

Η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει μια εκ των Ivana Jorovic και Ellen Perez, στη διεκδίκηση ενός εισιτηρίου για την προημιτελική φάση.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots