WTA
Νέα ανατροπή και 16άδα για τη Σάκκαρη

 
Νέα ανατροπή και 16άδα για τη Σάκκαρη
Νέα ανατροπή και 16άδα για τη Σάκκαρη
tennisnews team Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020 - 23:11

Για ακόμα έναν αγώνα η Μαρία Σάκκαρη βρισκόταν αρκετή ώρα με την πλάτη στον τοίχο, στο τέλος όμως βρήκε το δρόμο προς τη νίκη και προκρίθηκε στην τελική 16άδα του Qatar Total Open, "κλείνοντας" τον επαναληπτικό με την Aryna Sabalenka.

Την περισσότερη ώρα, η Μαρία Σάκκαρη αντιμετώπιζε μεγάλα προβλήματα από την Tereza Martincova, πήρε όμως το καθοριστικό 2ο σετ σε ένα γεμάτο tie-break και αυτό "έλυσε" τα χέρια της, για να επιβληθεί με 3-6, 7-6 (5), 6-0 σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, η οποία πέτυχε την πρώτη της νίκη χθες στη Ντόχα επί της Julia Goerges, προκρίθηκε στις "16" καλύτερες του Qatar Total Open, όπου την περίμενε η Aryna Sabalenka. Θυμίζουμε πως η Λευκορωσίδα κέρδισε τη Μαρία την προηγούμενη εβδομάδα στο Ντουμπάι.

Δεν ήταν σε καλή μέρα η Σάκκαρη, η οποία υπέστη ένα break στο 6ο game του 1ου σετ και έμεινε πίσω με 2-4. Είχε ένα break point στο 9ο game για να μειώσει σε 4-5, αλλά δεν κατάφερε να το αξιοποιήσει και έχασε το σετ με 3-6.

Στο 2ο σετ η Μαρία προηγήθηκε με 3-1, αλλά συνέχισε να δυσκολεύεται πολύ από τη γραμμή του σερβίς. Υπέστη απανωτά break και έμεινε πίσω με 3-4, αλλά έσωσε την κατάσταση, κάνοντας το break back για το 4-4. Άλλο break δεν έγινε ως το τέλος του σετ, που κρίθηκε στο tie-break.

Η Martincova ακολούθησε τη Μαρία μέχρι το 4-4, φτάνοντας 3 πόντους μακριά από την πρόκριση, η πρωταθλήτριά μας όμως πήρε τους 2 επόμενους πόντους και αξιοποίησε το 2ο set point της, για να κερδίσει το tie-break με 7-5.

Το tie-break ήταν το πιο κρίσιμο μέρος του παιχνιδιού, καθώς ήταν σα να "έλυσε" τα χέρια της Μαρίας, που στο 3ο σετ κυριάρχησε απόλυτα, κέρδισε όλα τα games και "σφράγισε" τη νίκη της έπειτα από 2 ώρες και 9 λεπτά αγώνα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots