WTA
WTA: Αναστολή έως τις 2 Μαΐου

 
WTA: Αναστολή έως τις 2 Μαΐου
WTA: Αναστολή έως τις 2 Μαΐου © Getty Images / Ideal Image
tennisnews team Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020 - 15:41

wta tour
Η WTA πήρε την πρωτοβουλία να ακυρώσει όλα τα (εναπομείναντα) τουρνουά στο WTA Tour, για τις επόμενες 7 εβδομάδες. Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει απόφαση για ολόκληρη τη χωμάτινη σεζόν.

Στην πρώτη της επίσημη ανακοίνωση που κάνει λόγο για αναστολή, η WTA ενημερώνει πως κανένα τουρνουά δεν θα πραγματοποιηθεί για το tour, έως και τις 2 Μαΐου, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα περισσότερα τουρνουά είχαν ακυρωθεί έτσι κι αλλιώς, με πρωτοβουλία των διοργανωτών και των τοπικών αυτοδιοικητικών οργάνων. Στην ουσία η WTA επισημοποίησε τη μη διεξαγωγή του Stuttgart Open και του Istanbul Open, των δυο τουρνουά που θα γινόντουσαν την εβδομάδα 20-26 Απριλίου. Είχε ακυρωθεί ήδη το Prague Open της Πράγας, το οποίο θα γινόταν από τις 27 Απριλίου έως τις 2 Μαΐου. Στις 3 Μαΐου, την ημέρα που με τα μέχρι τώρα δεδομένα μπορεί να υπάρξει δράση, ξεκινάει το Madrid Open στη Μαδρίτη.

"Λόγω της συνεχιζόμενης έξαρσης του κορωνοϊού παγκοσμίως, τα τουρνουά της WTA στην Στουτγκάρδη, στην Κωνσταντινούπολη και στην Πράγα, δεν θα πραγματοποιηθούν, όπως είχαν προγραμματιστεί. Λυπούμαστε για όλους τους πιστούς φιλάθλους, τους παίκτες, τους χορηγούς και όσους υποστηρίζουν το επαγγελματικό γυναικείο τένις", δήλωσε εκπρόσωπος της WTA.

"Αυτή τη στιγμή, το WTA Tour είναι σε αναστολή έως και τις 2 Μαΐου. Θα πάρουμε μια απόφαση την επόμενη εβδομάδα για το τι θα γει με τα εναπομείναντα τουρνουά της χωμάτινης σεζόν και θα παρακολουθούμε προσεκτικά την κατάσταση, για να εξετάσουμε τον αντίκτυπο που θα έχει στη σεζόν του 2020 για τo WTA Tour."

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots