WTA
Lepchenko: "Δεν πιστεύω ότι θα γίνει άλλο Slam το 2020"

 
Lepchenko: "Δεν πιστεύω ότι θα γίνει άλλο Slam το 2020"
Lepchenko: "Δεν πιστεύω ότι θα γίνει άλλο Slam το 2020"
tennisnews team Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020 - 13:34

Πριν λίγους μήνες αναρωτιόμασταν αν οι καταστροφικές πυρκαγιές της Αυστραλίας έφερναν την ακύρωση του Australian Open. Σήμερα, αναρωτιόμαστε αν το Australian Open ήταν το μοναδικό Grand Slam αυτής της χρονιάς.

Ακόμα και αυτό το σενάριο που πριν από λίγες εβδομάδες θα φάνταζε τελείως ακραίο, δεν είναι πια και τόσο απίθανο. To Roland Garros μεταφέρθηκε ήδη για τις 20 Σεπτεμβρίου και αν ούτε εκείνη η ημερομηνία καταστεί εφικτή η FFT ενδέχεται να φτάσει σε αδιέξοδο, μιας και είναι ένα Grand Slam που πολύ δύσκολα μπορεί να γίνει το χειμώνα. Ακόμα πιο περιορισμένες είναι η επιλογές του Wimbledon, με τις πληροφορίες του Dirk Hordorff να λένε πως θα έχει ακυρωθεί και επίσημα έως την Τετάρτη!

Την άποψη πως το Australian Open θα είναι το μοναδικό Grand Slam που θα δούμε το 2020, συμμερίζεται και μια πολύ έμπειρη παίκτρια, άλλοτε Top 20 στην παγκόσμια κατάταξη, η 33χρονη Varvara Lepchenko.

"Δεν μας βλέπω να παίζουμε σε κάποιο Grand Slam μέχρι την επόμενη σεζόν. Ίσως να έχουμε κάποια μικρότερα τουρνουά, αλλά είναι δύσκολο να δω κάποιο Grand Slam ή τους Ολυμπιακούς Αγώνες να λαμβάνουν χώρα", είχε πει η Αμερικανίδα την προηγούμενη εβδομάδα στο tennis.com. Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες δικαίωθηκε ήδη, αφού αναβλήθηκαν για το 2021.

"Προσωπικά θα ήθελα τουλάχιστον να δω το US Open. Αλλά δεν θα έχουν ρυθμό οι παίκτες και το τένις είναι ένα παιχνίδι ρυθμού. Τα τουρνουά και οι αγώνες μας βοηθάνε", πρόσθεσε η Lepchenko, η οποία είχε φτάσει μέχρι τη φάση των "16" του US Open το 2015.

To US Open είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 31 Αυγούστου και προς το παρόν παραμένει ασφαλές, αλλά για πολλούς είναι και ένα αρκετά αισιόδοξο σενάριο να μην επηρεαστεί από την κρίση της πανδημίας του COVID-19.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots