WTA
"Έψαξα δουλειά σε σούπερ μάρκετ"

 
"Έψαξα δουλειά σε σούπερ μάρκετ"
"Έψαξα δουλειά σε σούπερ μάρκετ"
tennisnews team Σάββατο, 04 Απριλίου 2020 - 13:52

Η εξομολόγηση της Naomi Broady, για την έντονη ανησυχία της μετά την αναστολή του tour που την έκανε να κοιτάξει για δουλειά σε σούπερ μάρκετ, καθώς και η άρνηση της WTA να παρέχει κάποιου είδους αποζημίωση στις παίκτριες που δεν έχουν άλλους οικονομικούς πόρους πέρα από τα τουρνουά.

Η Naomi Broady βρίσκεται στο Νο.499 της παγκόσμιας κατάταξης και, όπως πολλοί και πολλές ακόμα επαγγελματίες τενίστριες, δεν θα έχει καθόλου εύκολη χρονιά, αφού το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της προέρχονται από τα τουρνουά, που έχουν σταματήσει έως και τις 12 Ιουλίου τουλάχιστον.

"Το τένις είναι ένα ατομικό άθλημα και κερδίζουμε τα χρήματά μας (με τους αγώνες). Αν δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε νίκες, δεν πληρωνόμαστε, είναι τόσο απλό. Έψαχνα για δουλειά σε σούπερ μάρκετ, ειδικά στην αρχή όταν όλα έψαχναν για υπαλλήλους", εξομολογήθηκε η Broady σε τηλεφωνική της επικοινωνία με το BBC Radio Manchester.

H 30χρονη Βρετανίδα, η οποία αυτή τη χρονιά κέρδισε 54.402 δολάρια από τα χρηματικά έπαθλα των τουρνουά που έλαβε μέρος, εξήγησε πως για τους παίκτες και τις παίκτριες που βρίσκονται χαμηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη, η κατάσταση δεν θα είναι καθόλου εύκολη τους επόμενους μήνες.

"Ξέρω πολλούς παίκτες σε χαμηλότερες θέσεις στην κατάταξη που δεν κερδίζουν πολλά λεφτά από το tour, δεν έχουν χρήματα στην άκρη και προσπαθούν να βρουν κάποια οικονομική βοήθεια ή ανακούφιση."

Για το ίδιο ζήτημα είχε μιλήσει και η Sofia Shapatava, η οποία βρίσκεται στο Νο.375 στην παγκόσμια κατάταξη. Η WTA πάντως έχει τοποθετηθεί και έχει ξεκαθαρίσει πως η οικονομική στήριξη στις παίκτριες που δεν έχουν χορηγούς και άλλους πόρους, είναι εκτός τραπεζιού.

"Ελπίζουμε να υπήρχε τρόπος για όλους, ειδικά εκείνους που το χρειάζονται περισσότερο, να μπορούσαν να αποζημιωθούν με κάποιο τρόπο, αλλά οι ανάγκες της WTA είναι μεγάλες και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η δυνατότητα να το κάνουμε", είπε εκπρόσωπος της WTA στο Reuters.

"Οι τενίστριες θεωρούνται ελεύθεροι επαγγελματίες και όχι υπάλληλοι της WTA. Επομένως, οι απολαβές εξαρτώνται από τα τουρνουά και όταν δεν υπάρχουν τουρνουά υπάρχει παύση στην κύρια πηγή των εσόδων τους. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε, είναι να παρατείνουμε τη σεζόν μέχρι το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, ώστε να μεγιστοποιηθούν οι δυνατότητες να κερδίσουν χρήματα."

Φωτογραφία: Jimmie48 Photography

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots