WTA
Gauff: "Χρησιμοποιήστε τις φωνές σας!" (vid)

 
Gauff: "Χρησιμοποιήστε τις φωνές σας!" (vid)
Gauff: "Χρησιμοποιήστε τις φωνές σας!" (vid)
tennisnews team Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020 - 11:19

Η Coco Gauff συμμετείχε σε ειρηνική διαμαρτυρία για τη δολοφονία του George Floyd στο Delray Beach της Φλόριντα και έβγαλε έναν σπουδαίο λόγο.

Η Gauff βρέθηκε χθες στην ειρηνική διαδήλωση της πόλης όπου ζει, το Delray Beach και για λίγα λεπτά πήρε το μικρόφωνο και ανέβηκε στο βήμα, βγάζοντας έναν πολύ εμψυχωτικό λόγο.

"Πρέπει να χρησιμοποιείτε τις φωνές σας. Ανεξάρτητα με το πόσο μικρή ή μεγάλη είναι, πρέπει να τη χρησιμοποείτε. Είδα ένα απόφθεγμα του Martin Luther King που έλεγε ότι η σιωπή των καλών ανθρώπων είναι χειρότερη από τη βία των κακών ανθρώπων. Αν επιλέγεις να είσαι σιωπηλός, επιλέγεις την πλευρά της καταπίεσης", είπε μεταξύ άλλων η μόλις 16χρονη τενίστρια.

Η νεαρή Αμερικανίδα τενίστρια, πήγε στη διαδήλωση με τη γιαγιά της και στην εισαγωγή του λόγου της ανέφερε ότι είναι θλιβερό που είναι υποχρεωμένη να μάχεται για τα ίδια πράγματα που μαχόταν και εκείνη, περισσότερα από 50 χρόνια πριν.

Η Gauff τον τελευταίο περίπου ένα χρόνο που είναι στο tour έχει αποδείξει ότι εκτός από πολύ ταλέντο, διαθέτει και μια δυναμική προσωπικότητα, αποτελώντας ήδη πρότυπο για πολλά νέα κορίτσια.

Κάτω από τη δημοσίευση του βίντεο, υπήρξε σχόλιο και από την Kim Clijsters, άλλοτε Νο.1 στον κόσμο και πρωταθλήτρια σε 4 Grand Slam, που της έγραψε: "Σε ευχαριστώ που είσαι ένα κορίτσι που η κόρη μου μπορεί να παρακολουθεί και να μαθαίνει. Σου υπόσχομαι ότι θα συνεχίσουμε να διδάσκουμε τα παιδιά μας το σωστό, ώστε να μπορούν να το μεταδώσουν και εκείνα. Τα πάντα ξεκινούν από το σπίτι!"

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots