ATP
Το UTS στηρίζει το Black Lives Matter

 
Το UTS στηρίζει το Black Lives Matter
Το UTS στηρίζει το Black Lives Matter
tennisnews team Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020 - 15:56

Ο Patrick Mouratoglou ανακοίνωσε πως το τουρνουά που διοργανώνει αυτές τις ημέρες στην ακαδημία του, Ultimate Tennis Showdown, θα στηρίξει το κίνημα Black Lives Matter.

Η φρικτή δολοφονία του George Floyd από αστυνομικούς της Μινεάπολις ξεσήκωσε πολλές διαμαρτυρίες και συγκεντρώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον υπόλοιπο κόσμο, σαν τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για την αστυνομική βία ενάντια στους Αφροαμερικανούς που δεν σταμάτησε να υφίσταται ποτέ.

Ο Patrick Mouratoglou γνωστοποίησε πως σκοπεύει να στηρίξει το κίνημα "Black Lives Matter" μέσα από το τουρνουά που διοργανώνει αυτές τις ημέρες στη Mouratoglou Tennis Academy, Ultimate Tennis Showdown.

"Είμαι βαθύτατα ντροπιασμένος που το 2020, 60 χρόνια αφότου ο Martin Luther King πλήρωσε με τη ζωή του τον αγώνα για ισότητα, η μαύρη κοινότητα στο σύνολό της έρχεται αντιμέτωπη με κάποια φρικτά και τρομερά ρατσιστικά εγκλήματα. Αν και η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων δεν είναι ρατσιστές, είναι κοινή μας ευθύνη να σταθούμε απέναντι σε αυτό το κακό.

Tώρα είναι η ώρα για δράση. Γι' αυτό αποφάσισα πως για κάθε κάρτα που θα χρησιμοποιείται στο τουρνουά, το UTS θα δωρίζει 50 δολάρια για να στηρίξει το κίνημα Black Lives Matter", είπε ο Mouratoglou.

Το Ultimate Tennis Showdown ήρθε με αρκετές καινοτομίες και σε μια απ' αυτές, οι παίκτες μπορούν να χρησιμοποιούν κάποιες κάρτες, όπως για παράδειγμα να "κλέβουν" το σερβίς από τον αντίπαλό τους, ή να τον υποχρεώνουν να μην έχει πρώτο σερβίς, ή να πετυχαίνουν έναν winner και να μετράει για 3 πόντους. 

Σε κάθε αγώνα ο παίκτης μπορεί να επιλέξει έως 2 κάρτες, τις οποίες μπορεί να χρησιμοποιεί από μια φορά σε κάθε περίοδο, δηλαδή 4 φορές συνολικά - 8 και οι δυο παίκτες αθροιστικά. Για το UTS μέχρι τις 12 Ιουλίου, την τελευταία ημέρα του τουρνουά, θα να γίνουν 50 αγώνες, επομένως το ποσό της δωρεάς εκτιμάται να φτάσει ανάμεσα στα 15.000 και στα 20.000 δολάρια.

Φωτογραφία: UTS / Lionel Urman

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots