ATP
Πρώτος στον τελικό ο Berrettini (vids)

 
Πρώτος στον τελικό ο Berrettini (vids)
Πρώτος στον τελικό ο Berrettini (vids)
tennisnews team Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020 - 19:22

O Matteo Berrettini κέρδισε στον "ξαφνικό θάνατο" τον Richard Gasquet στον συναρπαστικό πρώτο ημιτελικό του Ultimate Tennis Showdown και εξασφάλισε την παρουσία του στον αποψινό τελικό της διοργάνωσης.

Ο Berrettini προηγήθηκε 2 φορές στον πρώτο ημιτελικό του UTS, ωστόσο βρέθηκε μια ανάσα μακριά από τον αποκλεισμό και χρειάστηκε να σβήσει match point στο σερβίς του αντιπάλου του, για να πάρει τελικά τη μεγάλη νίκη με 3-2 επί του Gasquet (24-8, 12-14, 16-12, 10-13, 2-1).

Παρά το γεγονός πως μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις στο Thiem's 7 στο Kitzbuhel της Αυστρίας, ο Berrettini ήταν αρκετά φρέσκος και ξεκίνησε εντυπωσιακά στον ημιτελικό, κερδίζοντας με πολύ εμφατικό τρόπο την 1η περίοδο, στην οποία έκανε ό,τι ήθελε.

Ο Gasquet ωστόσο ισορρόπησε το παιχνίδι, κατακτώντας το πολύ κλειστό 2ο 10λεπτο. Και η συνέχεια του ημιτελικού ήταν αμφίρροπη, με τον Berrettini να "ξεφεύγει" στην 3η περίοδο χάρη σε 2 συνεχόμενους άσους του ενώ ήταν ενεργή η κάρτα που μετατρέπει τους winners σε 3 πόντους, για να την κερδίσει με 16-12. Ο Γάλλος είχε και πάλι την απάντηση, κερδίζοντας την επίσης ισορροπημένη 4η περίοδο με 13-10 και στέλνοντας το παιχνίδι σε "ξαφνικό θάνατο".

Εκεί ο Gasquet πήρε τον πρώτο πόντο και είχε match point στο σερβίς του, ο Berrettini όμως ρίσκαρε και έπαιξε έναν σπουδαίο πόντο υπό πίεση, για να ισοφαρίσει και να πάρει εκείνος το match point στο δικό του σερβίς, το οποίο και αξιοποίησε, φτάνοντας στη μεγάλη πρόκριση.

Στις 23:00 ο Berrettini θα επιστρέψει στο γήπεδο της Mouratoglou Tennis Academy για τον μεγάλο τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει είτε τον Στέφανο Τσιτσιπά, είτε τον David Goffin.

Φωτογραφία: UTS / Tennis Majors

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots