Osaka: "Είμαι περήφανη για τον Στέφανο"

 
Osaka: "Είμαι περήφανη για τον Στέφανο"
Osaka: "Είμαι περήφανη για τον Στέφανο"
tennisnews team Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2020 - 12:00

O Στέφανος Τσιτσιπάς εμφανίστηκε χθες στο US Open με μπλούζα "Black Lives Matter" και αυτό σχολιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου της Naomi Osaka.

Ο Τσιτσιπάς φορούσε χθες μια μπλούζα του κινήματος "Black Lives Matter", όσο παρακολουθούσε την αναμέτρηση του Novak Djokovic με τον Kyle Edmund από τη σουίτα του. Με την αφορμή αυτή, ζητήθηκε ένα σχόλιο από τη Naomi Osaka, που τους τελευταίους μήνες συμμετέχει ενεργά στον αγώνα κατά των φυλετικών διακρίσεων και της αστυνομικής βίας κατά Αφροαμερικανών με όποιον τρόπο μπορεί. 

"Είμαι πολύ περήφανη γι' αυτόν. Είμαι πολύ χαρούμενη που η πρώτη του αντίδραση όταν ξέσπασε όλο αυτό, ήταν να έρθει και να μου κάνει ερωτήσεις. Μου αρέσει να μαθαίνω πράγματα και ισχύει και για εκείνον αυτό. Το ότι ήρθε και έκανε ερωτήσεις για ένα θέμα που δεν ήταν σίγουρος και είχε απορίες, ήταν πολύ ώριμο και έξυπνο. Είμαι πολύ χαρούμενη που το έκανε αυτό", είπε η Osaka. 

Πράγματι και πριν από λίγες ημέρες, για το τουρνουά του Σινσινάτι, ο Στέφανος είχε αποκαλύψει μετά το "pause" των διοργανωτών ότι δε γνώριζε πολλά για το θέμα και είχε απευθυνθεί στην Osaka, με την οποία είναι και γείτονες αυτές τις ημέρες, στο "bubble" της Νέας Υόρκης, αφού μένουν σε γειτονικές σουίτες στο Arthur Ashe Stadium.

"Για εκείνη σημαίνει πολλά, είναι προτεραιότητα στη ζωή της και το καταλαβαίνω. Της είχα στείλει μήνυμα και την είχα ρωτήσει τι συμβαίνει, επειδή δε βλέπω τις ειδήσεις. Δεν ακολουθούσα τι γινόταν εκείνη την περίοδο. Μου εξήγησε και κατάλαβα", είχε πει ο Τσιτσιπάς την περασμένη Παρασκευή.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots