ATP
"Παγώνουν" οι αγώνες στη Νέα Υόρκη

 
"Παγώνουν" οι αγώνες στη Νέα Υόρκη
"Παγώνουν" οι αγώνες στη Νέα Υόρκη
tennisnews team Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2020 - 6:18

Το Western & Southern Open στηρίζει την απόφαση της Naomi Osaka να μην αγωνιστεί αύριο στα ημιτελικά για να διαμαρτυρηθεί για την αστυνομική βία κατά των Αφροαμερικανών και ανακοίνωσε πως κανείς αγώνας δεν θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Αυγούστου.

Οι αγώνες "παγώνουν" στο USTA Billie Jean King National Tennis Centre της Νέας Υόρκης για μια ημέρα, καθώς το Western & Southern Open ανακοίνωσε πως το πρόγραμμα της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 28 Αυγούστου.

Προηγήθηκε η ανακοίνωση της Naomi Osaka, πως δεν θα αγωνιστεί την Πέμπτη στα ημιτελικά του τουρνουά, ως διαμαρτυρία στα αλλεπάλληλα περιστατικά της αστυνομικής βίας κατά Αφροαμερικανών, στηρίζοντας και εμπράκτως το "μποϊκοτάζ" των NBAers.

"Ως άθλημα, το τένις συλλογικά παίρνει θέση ενάντια στη φυλετική ανισότητα και στην κοινωνική αδικία που για μια ακόμα φορά είναι στο προσκήνιο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η USTA, το ATP Tour και η WTA, αποφάσισαν να σεβαστούν αυτή τη στιγμή παγώνοντας το τουρνουά του Western & Southern Open για την Πέμπτη, 27 Αυγούστου. Η αγωνιστική δράση θα συνεχιστεί την Παρασκευή, 28 Αυγούστου", ανέφερε η κοινή ανακοίνωση της USTA, της ΑΤΡ και της WTA.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots