ATP
ΞΑΝΑ ΣΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ! (vids)

 
ΞΑΝΑ ΣΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ! (vids)
ΞΑΝΑ ΣΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ! (vids)
tennisnews team Σάββατο, 29 Αυγούστου 2020 - 22:08

Ξεπερνώντας το κακό του πρώτο σετ, ο Novak Djokovic βρήκε τρόπο να φτάσει στη νίκη για ακόμα μια φορά, επιστρέφοντας στον θρόνο του στο Cincinnati Masters και φτάνοντας τους 35 τίτλους Masters 1000 στην καριέρα του!

Ο Djokovic επιβλήθηκε του Milos Raonic με 1-6, 6-3, 6-4, για να κατακτήσει τον 2ο τίτλο του στο Cincinnati Masters και τον 35ο σε Masters διοργάνωση, παραμένοντας αήττητος στη φετινή χρονιά, αλλά και απέναντι στον Raonic, σε 11 πια αναμετρήσεις.

Ο Djokovic, που ήταν μέχρι σήμερα ο μοναδικός τενίστας που έχει κερδίσει όλα τα τουρνουά της σειράς Masters 1000, έχει πλέον κερδίσει όλα τα τουρνουά Masters 1000 τουλάχιστον από 2 φορές!

Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ άσχημα για τον Djokovic, που στο 1ο σετ έβγαλε μια εικόνα αγνώριστη για τα δεδομένα του, όχι και τόσο αγνώριστη ωστόσο γι' αυτή την εβδομάδα, στην οποία αντιμετώπιζε παρόμοια προβλήματα και στα υπόλοιπα παιχνίδια του, αφού στο μεγαλύτερο μέρος του τουρνουά έπρεπε να διαχειριστεί και τον τραυματισμό στον αυχένα του.

Ο Raonic αντίθετα ήταν πολύ καλός, εκμεταλλεύτηκε την κακή απόδοση του Djokovic και κέρδισε τα 5 τελευταία games του σετ, για να το κατακτήσει με 6-1 και να πάρει προβάδισμα στον τελικό.

Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου ξεκίνησε να παίζει όλο και καλύτερα και έκανε το πρώτο του break στον τελικό στο 6ο game του 2ου σετ, για να περάσει μπροστά με 4-2. Με love service game έφτασε στο 5-2 και επέστρεψε από το 0-30 στο 9ο game, για να πάρει 4 συνεχόμενους πόντους και να διαμορφώσει το 6-3.

Στο αποφασιστικό σετ ο Raonic έκανε πρώτος break και προηγήθηκε με 2-0, όμως επέστρεψε ο καλός Djokovic, για σχεδόν όλο το υπόλοιπο του τελικού. Ο Σέρβος πήρε τα πάνω του και κέρδισε 4 games στη σειρά, κάνοντας διαδοχικά break στο σερβίς του Καναδού.

Προηγήθηκε μάλιστα με 2-4, 0-30 στο 7ο game, πλησιάζοντας και σε ένα τρίτο διαδοχικό break που θα αποτελείωνε τον Raonic. Ο τελευταίος, υπερασπίστηκε τελικά το σερβίς του για να μειώσει σε 4-3, ενώ είχε και μια ευκαιρία για να επιστρέψει για τα καλά στο 10ο game, τη χαράμισε όμως με αβίαστο λάθος, με αποτέλεσμα ο Djokovic να σώσει break point στο 5-4, 30-40. 

Από εκεί και πέρα ο Nole χρειάστηκε μόνο ένα match point για να ολοκληρώσει το ματς και την ανατροπή, έπειτα από 2 ώρες αγώνα. Αυτή ήταν η 11η νίκη του Djokovic σε ισάριθμες αναμετρήσεις με τον Raonic, από τον οποίο έχει χάσει μόλις 3 σετ, σε όλα τα παιχνίδια τους! Επίσης, ο σπουδαίος Σέρβος έφτασε τις 26 διαδοχικές νίκες στο tour, βελτιώνοντας το άψογο ρεκόρ του στη φετινή σεζόν σε 23-0 νίκες.

Στο τουρνουά του Σινσινάτι αναδείχθηκε πρωταθλητής για 2η φορά στην καριέρα του, ενώ σε ένα Masters 1000 τουρνουά για 35η φορά, ισοφαρίζοντας το καλύτερο ρεκόρ όλων των εποχών στη σειρά, του Rafael Nadal. Συνολικά έφτασε τους 80 τίτλους καριέρας, βελτιώνοντας το ρεκόρ του σε τελικούς στο 80-34 νίκες!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots